Ni ga čez krožnik dobrega čilija. Tokrat zelenjavna različica čili con veggie z dodatkom temnega piva. V kolikor želiš lahko sojine koščke nadomestiš z mletim mesom. Postrezi s kosom svežega kruha.

Sestavine:

  • 400 g paradižnikovih pelatov
  • 400 g kuhanega rjavega fižola
  • 120 g sojinih koščkov
  • 200 g sladke koruze v zrnju
  • 0,33 l poljubnega temnega craft piva
  • Pol litra zelenjavne jušne osnove
  • Žlica mlete kumine
  • Žlica mletega koriandra
  • Žlica mlete dimljene paprike
  • Žlica posušenega origana
  • Ena velika čebula
  • En srednje velik por
  • 2 stroka česna
  • 1 svež čili
  • Žlica olivnega olja
  • Sol po okusu

 

 

Priprava:

  1. Očisti in drobno nasekljaj čebulo, česen, por in čili
  2. Vzemi večji lonec, dodaj olivno olje in nekaj minut praži vso nasekljano zelenjavo
  3. Dodaj mleto kumino, dimljeno papriko, koriander in origano in premešaj
  4. Nato dodaj paradižnikove pelate, premešaj in kuhaj 5 minut
  5. Dodaj pivo, jušno osnovo in sojine koščke, kuhaj na zmernem ognju pol ure, vmes večkrat premešaj
  6. Ko je vse že skoraj pripravljeno dodaj še kuhan fižol in koruzo, vse skupaj kuhaj še 10-15 minut, toliko, da se čili zgosti
  7. Postrezi z žličko kisle smetane in kosom svežega kruha

Dober tek!