Kolač s hruško in žafranom
Neverjeno maslen kolač, obogaten z žlahtnim okusom žafrana. Kot, da to ne bi bilo dovolj pa za nameček dodaš še medeno hruško. Roke gor, če se ti cedijo sline.
Količina: 6 kosov / Čas priprave: 50 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 140 g masla
- 0,8 dl mleka
- 150 g sladkorja
- 130 g moke
- Eno jajce
- Dva zavojčka žafrana
- Pol žličke soli
- Žlička pecilnega praška
- Dve žlici poljubne marmelade
Postopek:
- Maslo stopimo v kozici, mu dodamo mleko in žafran in premešamo
- Sladkor in jajce mešamo z ročnim mešalnikom dokler ne postane bledo rumene barve
- Jajčni zmesi dodamo maslo, mleko in žafran. Premešamo.
- Dodamo še moko, sol in pecilni prašek, vse skupaj premešamo in vlijemo v naoljen pekač premera 16 cm.
- Pečemo 10 minut pri 180 °C, vmes pa olupimo hruško, ki ji pustimo pecelj in jo razpolovimo.
- Po desetih minutah odstranimo iz pečice, dodamo hruško tako, da pecelj gleda pokončno iz testa in vse skupaj vrnemo v pečico in pečemo 25 – 30 minut pri 180 °C
- Ko je pečeno odstranimo iz pečice, počakamo 10 minut, da se ohladi, nato pa na koncu še povrh premažemo s poljubno marmelado.
Dober tek!