Neverjeno maslen kolač, obogaten z žlahtnim okusom žafrana. Kot, da to ne bi bilo dovolj pa za nameček dodaš še medeno hruško. Roke gor, če se ti cedijo sline.

Sestavine:

  • 140 g masla
  • 0,8 dl mleka
  • 150 g sladkorja
  • 130 g moke
  • Eno jajce
  • Dva zavojčka žafrana
  • Pol žličke soli
  • Žlička pecilnega praška
  • Dve žlici poljubne marmelade

Postopek:

  1. Maslo stopimo v kozici, mu dodamo mleko in žafran in premešamo
  2. Sladkor in jajce mešamo z ročnim mešalnikom dokler ne postane bledo rumene barve
  3. Jajčni zmesi dodamo maslo, mleko in žafran. Premešamo.
  4. Dodamo še moko, sol in pecilni prašek, vse skupaj premešamo in vlijemo v naoljen pekač premera 16 cm.
  5. Pečemo 10 minut pri 180 °C, vmes pa olupimo hruško, ki ji pustimo pecelj in jo razpolovimo.
  6. Po desetih minutah odstranimo iz pečice, dodamo hruško tako, da pecelj gleda pokončno iz testa in vse skupaj vrnemo v pečico in pečemo 25 – 30 minut pri 180 °C
  7. Ko je pečeno odstranimo iz pečice, počakamo 10 minut, da se ohladi, nato pa na koncu še povrh premažemo s poljubno marmelado.

Dober tek!