Slaščičarska nektarinina krema
Slastna nektarinina krema je tako maslena, gladka in privlačna za oko, da jo preprosto moraš poskusit. Uporabiš jo lahko v zloženkah, pitah, na palačinkah … mmm.
Sestavine:
- 3 nektarine
- sok ene limone
- 130 g sladkorja
- 100 g masla
- 3 jajca plus en rumenjak
- ščep soli
- rdeča barva za živila (opcijsko)
Postopek:
- nektarine razkoščiči in jih zblendaj skupaj z limoninim sokom
- nastane malce bolj gosta kaša, ki jo precediš skozi cedilo
- v kozici segrej precejen nektarinin pire, sladkor in maslo; segrevaj toliko časa, da se maslo popolnoma raztopi
- v posodici razžvrkljaj tri jajca in en dodaten rumenjak, nato pa jajcem prilij malce vročega pireja in premešaj (tako, da temperiraš), in na koncu postopoma vlij celotno jajčno mešanico k pireju v kozico
- kuhaj nekje 5 minut in ves čas mešaj dokler se krema ne zgosti
- zdaj pa še enkrat precedi vso kremo skozi cedilo v posodo, jo pokrij s plastično folijo in postavi v hladilnik, da se popolnoma ohladi
- kremo lahko uporabiš pri številnih sladicah
Parfe z nektarinino kremo, grškim jogurtom in granolo
Za tri porcije potrebuješ:
- eno količino nektarinine kreme
- granolo
- 400 g grškega jogurta
Samo sestavi v poljubnem zaporedju v fine kozarčke in postrezi. Hraniš lahko tudi v hladilniku kakšen dan.
Dober tek!