Slastna nektarinina krema je tako maslena, gladka in privlačna za oko, da jo preprosto moraš poskusit. Uporabiš jo lahko v zloženkah, pitah, na palačinkah … mmm.

Sestavine:

  • 3 nektarine
  • sok ene limone
  • 130 g sladkorja
  • 100 g masla
  • 3 jajca plus en rumenjak
  • ščep soli
  • rdeča barva za živila (opcijsko)

Postopek:

  1. nektarine razkoščiči in jih zblendaj skupaj z limoninim sokom
  2. nastane malce bolj gosta kaša, ki jo precediš skozi cedilo
  3. v kozici segrej precejen nektarinin pire, sladkor in maslo; segrevaj toliko časa, da se maslo popolnoma raztopi
  4. v posodici razžvrkljaj tri jajca in en dodaten rumenjak, nato pa jajcem prilij malce vročega pireja in premešaj (tako, da temperiraš), in na koncu postopoma vlij celotno jajčno mešanico k pireju v kozico
  5. kuhaj nekje 5 minut in ves čas mešaj dokler se krema ne zgosti
  6. zdaj pa še enkrat precedi vso kremo skozi cedilo v posodo, jo pokrij s plastično folijo in postavi v hladilnik, da se popolnoma ohladi
  7. kremo lahko uporabiš pri številnih sladicah

Parfe z nektarinino kremo, grškim jogurtom in granolo

Parfe z nektarinino kremo, grškim jogurtom in granolo

Za tri porcije potrebuješ:

  • eno količino nektarinine kreme
  • granolo
  • 400 g grškega jogurta

Samo sestavi v poljubnem zaporedju v fine kozarčke in postrezi. Hraniš lahko tudi v hladilniku kakšen dan.

Dober tek!