Ravioli mac & cheese
Pred teboj je preprost in okusen recept, za katerega potrebuješ tvoje najljubše raviole in preprosto sirno omako na osnovi bešamela. Dame in gospodje, to je ravioli mac & cheese. Mmmmm!
Količina: 3 porcije / Čas priprave: 45 minut / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
- 500 g poljubnih raviolov (v tem receptu so uporabljeni špargljevi)
Sirna omaka:
- 0,5 l mleka
- 50 g moke
- 50 g masla
- pol žličke soli
- 200 g ribanega parmezana
- 200 g brie sira
Potrebuješ še:
- 200 g brie sira za povrh
- šop sveže bazilike
Priprava:
- raviole skuhaj po navodilih proizvajalca
- v kozici raztopi maslo in na njem prepraži moko
- nato postopoma vlivaj 500 ml toplega mleka in mešaj
- ko se omaka zgosti vmešaj 200 g parmezana in 200 g brie sira in po potrebi še dodaj sol
- mešaj dokler se sir popolnoma ne raztopi
- v pekač razporedi najprej plast sirne omake, nato čez kuhane raviole in ponavljaj dokler ne porabiš vsega
- povrh dodaj na rezine narezan brie sir
- peci pri 190 °C 20 minut, na koncu pa še za 5 minut vklopi žar funkcijo
Preden postrežeš posuj še s svežo baziliko.
Dober tek!