Božanski kruh, ki želi biti okusen kot pizza, ampak hkrati ohraniti eleganco štruce kruha. Testo je podobno kot za klasično pizzo ali foccacio, povrh pa se je tokrat znašla mešanica karamelizirane čebule, ovčjega sira, mozzarelle in sveže bazilike.

Testo za pizza kruh:

  • 250 g ostre moke
  • en zavojček suhega kvasa
  • 1,5 dl mlačne vode
  • pol žličke sladkorja
  • pol žličke soli

Za povrh:

  • 2 čebuli
  • 100 g mozzarelle
  • 100 g ovčjega sira
  • olivno olje
  • sveža bazilika
  • sol in poper

Čebulni pizza kruh s sirom in baziliko

Priprava:

  1. Najprej pripravi kvasno mešanico tako, da v mlačno vodo dodaš suh kvas, malce sladkorja, premešaš in pustiš stati par minut, da se začnejo na površini nabirati mehurčki
  2. Moko presej, dodaj sol, vlij kvasno mešanico in dobro pregneti testo
  3. Pusti vzhajati pol ure, toliko, da podvoji svoj volumen
  4. Vmes nasekljaj čebulo in jo karameliziraj na olivnem olju, tukaj lahko dodaš malce sladkorja, da bo čebula še bolj sladka
  5. Čebulo nato odstavi in nareži mozzarello in ovčji sir
  6. Vzhajano testo razporedi v pekač za kruh, ki ga pred tem naoljiš z olivnim oljem
  7. Ko je testo v pekaču vanj s prsti naredi nekaj vdolbin podobno kot pri pripravi foccacie
  8. Čez testo razporedi čebulo in sir in pusti vzhajati še 20 minut
  9. Pečico segrej na 220 °C in peci 25 – 30 minut
  10. Pusti, da se ohladi, nareži, posuj s svežo baziliko in postreži

Dober tek!