Ocvrte marele
Kaj bolj kriči jesen, kot sveže nabrane gobe? Ocvrte marele so poslastica, ki preprosto ne sme manjkati na mizi v tem letnem času. Postrezi si porcijo pohanih marel in okusi jesen na svojem krožniku.

Sestavine:
- 4 veliki klobuki marel (dežnikarice)
- 70 g krušnih drobtin
- 40 g parmezana
- 3 jajca
- sol in bel poper
- olje za cvrtje
Priprava:
- marele rahlo obriši z vlažno krpo in odstrani peclje
- jajca razžvrkljaj in dodaj, sol, poper in parmezan
- ločeno si pripravi drobtine
- marele sprva pomoči v mešanico jajc in parmezana, nato še v drobtine
- v ponvi segrej olje za cvrtje
- dodaj marele in jih ocvri do zlatorumene barve (nekje 5-7 minut)
- odstavi na papirnato brisačko, da vpijejo odvečno maščobo
Dober tek!