Panna cotta z borovnicami (LCHF ready)
Panna cota, panakota, kuhana smetana z borovnicami in eritritolom. Potrebuješ mandlje, kokosovo mleko ali vodo in še par malenkosti ter akcije. Gremo, dobra je!
Klikni tukaj za ugodno knjigo LCHF receptov.
Sestavine za 3 kozarce
- 200 g mandljev
- 7 dl vode ali kokosovega mleka
- 3 žlice kokosovega olja
- 10 žlic eritritola
- 5 g agarja ali 5 lističev želatine
Priprava
- mandlje in vodo dobro zmešaš v blenderju
- precediš in nazaj v blender preliješ mandljevo mleko in polovico mandljeve pulpe
- dodaš stopljeno kokosovo olje in eritritol in ponovno zmiksaš
- agar ali želatino pripraviš po navodilu z embalaže
- mešanico agarja in želatine priliješ v blender in na hitro premešaš
- vliješ v kozarce in shraniš na hladnem za nekaj ur
- na koncu okrasiš z borovnicami
Recept iz knjige Seksi lahke sladice.