Panna cotta z borovnicami LCHF

Panna cotta z borovnicami (LCHF ready)

Panna cota, panakota, kuhana smetana z borovnicami in eritritolom. Potrebuješ mandlje, kokosovo mleko ali vodo in še par malenkosti ter akcije. Gremo, dobra je!

Panna cotta z borovnicami LCHF

Klikni tukaj za ugodno knjigo LCHF receptov.

Sestavine za 3 kozarce

  • 200 g mandljev
  • 7 dl vode ali kokosovega mleka
  • 3 žlice kokosovega olja
  • 10 žlic eritritola
  • 5 g agarja ali 5 lističev želatine

Priprava

  • mandlje in vodo dobro zmešaš v blenderju
  • precediš in nazaj v blender preliješ mandljevo mleko in polovico mandljeve pulpe
  • dodaš stopljeno kokosovo olje in eritritol in ponovno zmiksaš
  • agar ali želatino pripraviš po navodilu z embalaže
  • mešanico agarja in želatine priliješ v blender in na hitro premešaš
  • vliješ v kozarce in shraniš na hladnem za nekaj ur
  • na koncu okrasiš z borovnicami

Recept iz knjige Seksi lahke sladice.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi