Čajni keksi z limono

Čajni keksi z limono

20 minut, nekaj osnovnih sestavin, pekač za mafine, posoda in mešalnik. Samo to in zelo malo dela pa bodo na krožniku sveži in zelo rahli keksi z omamnim okusem in vonjem limone.

Čajni keksi z limono

Sestavine za 16 večjih keksev

  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • sok polovice limone
  • dve čajni žlici naribane limonine lupine (bio limon, z lupino primerno za uživanje!)
  • 150 g bele moke
  • 100 g stopljenega masla
  • sladkor v prahu
  • ščepec soli

Postopek

  • pečico zagrejte na 190 stopinj (konvekcijska) ali 170 stopinj (ventilacija)
  • v veliki posodi zmešajte jajca, sladkor, vanilijev sladkor, stopljeno maslo, sok limone, naribano limono ter ščepec soli
  • zmešajte pecilni prašek in moko ter nežno z žlico vmešajte v jajčno zmes
  • pekač za mafine namažite z maslom, posodice do polovice napolnite z zmesjo in na srednji rešetki pecite približno 10 minut
  • ko postanejo zlato rumene barve jih takoj umaknite iz pekača in ohladite, posujte s sladkorjem v prahu
  • Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi