Čajni keksi z limono
20 minut, nekaj osnovnih sestavin, pekač za mafine, posoda in mešalnik. Samo to in zelo malo dela pa bodo na krožniku sveži in zelo rahli keksi z omamnim okusem in vonjem limone.

Sestavine za 16 večjih keksev
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1 pecilni prašek
- sok polovice limone
- dve čajni žlici naribane limonine lupine (bio limon, z lupino primerno za uživanje!)
- 150 g bele moke
- 100 g stopljenega masla
- sladkor v prahu
- ščepec soli
Postopek
- pečico zagrejte na 190 stopinj (konvekcijska) ali 170 stopinj (ventilacija)
- v veliki posodi zmešajte jajca, sladkor, vanilijev sladkor, stopljeno maslo, sok limone, naribano limono ter ščepec soli
- zmešajte pecilni prašek in moko ter nežno z žlico vmešajte v jajčno zmes
- pekač za mafine namažite z maslom, posodice do polovice napolnite z zmesjo in na srednji rešetki pecite približno 10 minut
- ko postanejo zlato rumene barve jih takoj umaknite iz pekača in ohladite, posujte s sladkorjem v prahu
- Dober tek!