Gratiniran krompir s parmezanom
Krompir očistimo, narežemo, skuhamo, prelijemo z omako, naribamo parmezan in pečemo 15 minut pri 200 stopinjah. Hitro in enostavno.

Sestavine za 3 osebe
- 5 večjih krompirjev
- 200 g svežega sira (npr Philadelphia in podobni)
- 2 jajci
- 8 jušnih žlic naribanega parmezana
- 1 jušna žlica tartufate
- sol in beli poper
- nasekljana bazilika
Postopek
- krompir olupimo in narežemo na manjše kose
- krompir skuhamo do mehkega
- pripravimo preliv: zmešamo jajci, svež sir, sol in poper, baziliko ter tartufato in polovico parmezana
- kuhan krompir postavimo v posode za peko, prelijemo s prelivom in posujemo s preostankom parmezana
- pečemo 15 minut pri 200 stopinjah (konvekcijska) oziroma 180 stopinjah (ventilacijska pečica)