Gratiniran krompir s parmezanom in tartufato

Gratiniran krompir s parmezanom

Krompir očistimo, narežemo, skuhamo, prelijemo z omako, naribamo parmezan in pečemo 15 minut pri 200 stopinjah. Hitro in enostavno.

Gratiniran krompir s parmezanom in tartufato

Sestavine za 3 osebe

  • 5 večjih krompirjev
  • 200 g svežega sira (npr Philadelphia in podobni)
  • 2 jajci
  • 8 jušnih žlic naribanega parmezana
  • 1 jušna žlica tartufate
  • sol in beli poper
  • nasekljana bazilika

Postopek

  • krompir olupimo in narežemo na manjše kose
  • krompir skuhamo do mehkega
  • pripravimo preliv: zmešamo jajci, svež sir, sol in poper, baziliko ter tartufato in polovico parmezana
  • kuhan krompir postavimo v posode za peko, prelijemo s prelivom in posujemo s preostankom parmezana
  • pečemo 15 minut pri 200 stopinjah (konvekcijska) oziroma 180 stopinjah (ventilacijska pečica)

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi