Piščanec z mocarelo v pečici
Piščančja prsa, okusna mocarela in trdi sir za ribanje, jušna osnova. Vse to v eni posodi in pečici. Recept, ki je izjemno preprost in hitro pripravljen. Rezultat je samostojna jed, ki ji po želji dodaj še priljubljeno prilogo ali na žaru popečeno zelenjavo.

Za 4 osebe
- 500 g piščančjih prsi *
- 3 drobno nasekljani stroki česna
- 200 g naribane mocarele
- 50 g naribanega parmezana ali podobnega trdega sira *
- 2 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 0,5 dl oljčnega olja
- na manjše kocke narezani 2 rezini kruha ali krutoni
- 5 g soli
Postopek
- uporabi pekač ali posodo, primerno za pečico
- vanj vlij oljčno olje in jušno osnovo, dodaj sol in česen
- položi kose mesa in jih prekrij s polovico naribane mocarele
- razporedi na kocke narezan krih
- nato posuj z drugo polovico mocarele
- na koncu posuj še parmezan
- peci 50 minut pri 180 stopinjah Celzija