Piščanec z grškim jogurtom je izredno okusna različica pečenega piščanca. Piščanec, prelit z grškim jogurtom ostane med peko izjemno sočen, za čudovit okus in teksturo poskrbijo začimbe in hrustljava skorjica parmezana.

Piščanec z grškim jogurtom je super izbira za hitro in okusno kosilo. Zaradi bogate omake skoraj ne potrebujemo priloge, saj poleg zadosti že sveža solata ali pečena zelenjava. Vsekakor je jed, ki jo lahko pripravimo za več ljudi hkrati, brez skrbi ali bo jed dovolj okusna, bogata in nasitna.

Količina: 2-3 porcije / Čas priprave: 40 minut / Zahtevnost: 1 0d 5

Sestavine:

  • 400 g piščančjih prsi
  • 150 g grškega jogurta
  • 150 g  kisle smetane
  • 1 dl mleka
  • 3 jajca
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička popra
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • 20 g parmezana

Postopek:

  1. Piščančja prsa narežemo na manjše kose in jih začinimo s soljo, poprom in česnom.
  2. V ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem prepražimo piščanca, da lepo porjavi. Piščanca prestavimo v posodo ali pekač, ki je primeren za peko v pečici.
  3. V skledi zmešamo grški jogurt, kislo smetano, mleko in jajca. Jogurtovo omako začinimo s soljo in poprom. Tu lahko dodamo še začimbe kot so bazilika, timijan, origano, drobnjak, …
  4. Jogurtovo omako prelijemo čez piščanca in čez potresemo še parmezan.
  5. Pekač s piščancem prestavimo v pečico in ga pečemo pri 180 °C 30 minut.

Nasveti: 

Namesto piščanca lahko uporabimo tudi puranje meso.

Če imate na voljo sveže začimbe jih uporabite. Za dodatno svežino in okus lahko dodamo aromo z limonino lupinico.

Če želimo imeti v jedi čim manj ogljikovih hidratov lahko poleg postrežemo bučkine rezance ali pečene češnjeve paradižnike.

Poskusi tudi piščanec z bučkami in paradižnikom in bučkini špageti s curryjem.

Dober tek!