Kvrguša
Tipična jed s hribovitega Balkana. Moja različica je zelo preprosta. Meso, jajca, moka, mleko, smetana, sol in poper. Brez komplikacij. Zakaj? Ker je takšna najboljša, vsaj meni.
Sestavine za 4 porcije
- 500 g piščančjega mesa (uporabil sem prsi) *
- 100 g moke
- 3 jajca
- 1 dl kisle smetane *
- 2,5 dl mleka
- sol in poper
Postopek
- piščanca narežeš na kose, rahlo posoliš in prepražiš na olju v ponvi
- zmešaš jajca, mleko, smetano, moko, sol in poper
- v pekač zliješ polovico jajčne zmesi, sledi meso, preliješ ga s preostankom zmesi
- pečeš približno 20 minut pri 200 stopinjah Celzija
* Partner SKETA.si in Presno.si sta Mercator in Gorenje.