Domači pičiči
Pičiči so na Dolenjskem poznani že lep čas. So odličen, pici podoben prigrizek, ki se ga ponavadi postreže z različnimi omakami. Nacho sir, salsa, tatarska omaka, pelati, gvakamole … Uporabiš kar ti je najbolj pri srcu.
Količina: 4 porcije / Čas priprave: 80 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 150 g ostre moke
- 1 dl mlačne vode
- 1/3 zavojčka svežega kvasa
- žlička olivnega olja
- žlička soli
- 150 g ribane mocarele
Priprava:
- kvas raztopimo v mlačni vodi in premešamo
- zmešamo moko, olje, sol, mešanico kvasa in vode in dobro pregnetemo
- prestavimo v pomokano posodo, pokrijemo z vlažno krpo in pustimo vzhajati 30 – 60 minut
- razvaljamo ali razvlečemo testo, kot bi delali pico
- dodamo še ribano mocarelo in pečemo 20 minut pri 230 °C
- postrežemo s poljubnimi omakami, recimo nacho sirom, salso, tatarsko ali pelati
Dober tek!