Pičiči so na Dolenjskem poznani že lep čas. So odličen, pici podoben prigrizek, ki se ga ponavadi postreže z različnimi omakami. Nacho sir, salsa, tatarska omaka, pelati, gvakamole … Uporabiš kar ti je najbolj pri srcu.

Sestavine:

  • 150 g ostre moke
  • 1 dl mlačne vode
  • 1/3 zavojčka svežega kvasa
  • žlička olivnega olja
  • žlička soli
  • 150 g ribane mocarele

Priprava:

  1. kvas raztopimo v mlačni vodi in premešamo
  2. zmešamo moko, olje, sol, mešanico kvasa in vode in dobro pregnetemo
  3. prestavimo v pomokano posodo, pokrijemo z vlažno krpo in pustimo vzhajati 30 – 60 minut
  4. razvaljamo ali razvlečemo testo, kot bi delali pico
  5. dodamo še ribano mocarelo in pečemo 20 minut pri 230 °C
  6. postrežemo s poljubnimi omakami, recimo nacho sirom, salso, tatarsko ali pelati

Dober tek!