Palačinke s špinačo in jajcem na oko

Palačinke s špinačo in jajcem na oko

Palačinke s špinačo in jajcem na oko? Idejo sem dobil v od prijatelja, ki mi je omenil, da je to precej priljubljena jed v restavraciji v Lesnini. Sliši se zanimivo, kajne? Priprava je preprosta, da bo pa zadeva še bolj zdrava sem se jih lotil pripraviti s polnozrnato moko. Njami.

Palačinke s špinačo in jajcem na oko

Palačinke s špinačo in jajcem na oko so idealna izbira za brunch ali hitro kosilo. Kadar pride do izbire med sladkimi in slanimi jedmi jaz vedno posežem po slanih. Tako je že od nekdaj, čips me bolj pritegne, kot tablica čokolade. Tudi pri palačinkah je tako, veliko raje jih imam v slani različici, zato sem se tega recepta lotil z največjim veseljem.

Te palačinke lahko pripravite en, dva, tri in resnično zadovoljijo vse jedce. Za bolj zdrav obrok jih postrežemo skupaj z malo zelenjave ali solato. SIcer pa, kdo pa ne mara kombinacije špinače in jajca na oko? Dajmo se jih kar lotit.

Čas priprave: 25 minut / Količina: 4 porcije / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za palačinke s špinačo:

  • 70 g polnozrnate moke (lahko uporabite tudi navadno)
  • 160 ml mleka
  • 1 jajce (proste reje)
  • ščep soli

ZA NADEV:

  • 200 g špinače
  • 100 g pora
  • 50 g feta sira
  • in povrh še 4 jajca

Priprava:

  1. Najprej pripravimo palačinke. V lončku zmešamo moko, mleko, jajce in dodamo še ščep soli.
  2. Maso postavimo na stran za nekaj minut, da odstoji.
  3. Operemo in očistimo por ter ga drobno nasekljamo.
  4. V ponvi segrejemo olje in na njem sotiramo por.
  5. Vmes operemo špinačo in jo grobo nasekljamo.
  6. Nasekljano špinačo dodamo v ponev k poru, rahlo posolimo in jo pokuhamo toliko, da spusti vso tekočino.
  7. Špinačni nato primešamo feta sir in vse pretlačimo z vilicami.
  8. Nato spečemo palačinke. V ponvi segrejemo malce olja, vanjo zlijemo maso in jo pečemo nekaj minut na vsaki strani.
  9. Čisto na koncu pripravimo še jajca na oko.
  10. Zdaj je čas, da zložimo palačinko. Na polovico namažemo nekaj nadeva in palačinko prepognemo.
  11. Palačinko prestavimo na krožnik, čez njo dodamo jajce na oko in postrežemo.

Nasveti:

Feta sir lahko nadomestimo z ribanim sirom, tofujem ali pa ga preprosto izpustimo.

Poleg palačink postrežemo solato, nekaj zelenjave ali recimo hrenovke.

Poskusite tudi prosene mini pice in presni fefero rocher iz petih sestavin.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi