Prosene mini pice so prava brezglutenska poslastica. Za pripravo testa potrebujemo le proseno kašo, vodo, sol, pecilni prašek in nekaj časa. So odlična izbira za hitri prigrizek med tednom ali za vikend zabave.

Prosene mini pice pripravimo tako, da proseno kašo namočimo v hladno vodo in vse skupaj pustimo odstati čez noč. Rezultat je krasno brezglutensko testo, ki v surovi obliki nekoliko spominja na gosto maso za palačinke. Pripravite jih lahko tudi brez jajc in te mini pice ne bodo samo brez glutena, temveč tudi veganske.

Čas priprave: 45 minut (+namakanje čez noč) / Količina: 8 porcij / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine za testo:

  • 250 g prosene kaše
  • 10 žlic vode
  • 1 jajce
  • Žlička soli
  • Pol žličke pecilnega praška

Prosene mini pice

Postopek:

  1. Proseno kašo namočimo v vodi in pustimo stati čez noč.
  2. Kašo odcedimo in jo prestavimo v blender.
  3. Dodamo še 10 žlic vode, eno jajce, pol žličke pecilnega praška, žličko soli in zblendamo do gladkega. Dobiti moramo maso, podobno gosti masi za palačinke.
  4. V ponvi segrejemo olje in vanjo vlijemo maso za prosene mini pice. Vsaka pica naj ima približno 10 centimetrov premera.
  5. Pražimo na vsaki strani minuto do dve in prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
  6. Pečico segrejemo na 250 °C.
  7. Prosene mini pice obložimo s poljubnim nadevom. Paradižnik, riban sir, mocarela ali šunka se odlično obnesejo.
  8. Pice nato pečemo pri 250 °C 10-12 minut in postrežemo.

Prosene mini pice

Nasveti:

Želite vegansko različico testa za prosene pice? Preprosto izpustite jajce in dodajte več vode. Takšno testo bo nekoliko bolj krhko, vendar bo končni rezultat še bolj hrustljavo testo.

Poskusite tudi pečene testenine z bučo in špinačo in presno limonino matcha torto z makom in pistacijo.

Dober tek!