Korejske polnjene palačinke ali Hotteok so priljubljena oblika poulične hrane v Južni Koreji. Različic je nešteto, ta pa mi je prva skočila v oči zaradi svoje preprostosti. To morate poskusit!

Korejske polnjene palačinke lahko pripravimo v slani ali sladki različici. Odkar sem jih prvič pripravil sem naredil že tri različice. Ena s sladkorjem in orehi, druga v pica preobleki in tretja s špinačnim polnilom. Vrhunske so!

Čas priprave: 90 minut / Količina: 6 porcij / Zahtevnost: 3 od 5

Korejske polnjene palačinke - Hotteok

Sestavine za korejske polnjene palačinke:

  • 150 g moke
  • 125 ml mleka
  • Žlička suhega kvasa
  • Žlička sladkorja
  • ½ žličke soli

Sestavine za nadev:

  • 50 g rjavega sladkorja
  • 2 žlički cimeta v prahu
  • 3 žlice mletih orehov

Priprava:

  1. Moko presejemo v skledo, dodamo sladkor, suhi kvas, sol in mlačno mleko. Vse dobro zmešamo v kepo testa, pokrijemo in pustimo vzhajati pri sobni temperaturi toliko časa, da se volumen podvoji.
  2. Ko je testo vzšlo, ga ponovno pregnetemo in pustimo vzhajati še 20 minut.
  3. Testo zdaj razdelimo na šest enakih delov.
  4. Pripravimo vse za nadev. Sladkor, cimet in orehe zmešamo v manjši skledi.
  5. V dlani testo sploščimo v palačinko, vzamemo žlico nadeva, ga postavimo na sredino palačinke, nato pa testo dobro zapremo z vseh strani in oblikujemo kroglico. Postopek ponovimo dokler ne porabimo vsega testa.
  6. V ponvi segrejemo olje in vanjo dodamo eno kroglico testa z nadevom.
  7. Testo pražimo slabo minuto, nato ga obrnemo in palačinko sploščimo s pomočjo lopatke.
  8. Na drugi strani pražimo do zlato-rjave barve, približno eno minuto.
  9. Testo nato obrnemo in ga še približno pol minut pražimo.
  10. Palačinke postrežemo še tople.

Nasveti:

Hotteok lahko pripravimo tudi v slani različici. Bodimo pozorni pri količini nadeva, saj ga ne sme biti preveč.

Testa za palačinke ne gnetemo preveč, ker ne želimo preveč aktivirati glutena. To bi palačinke naredile bolj elastične, kot pa puhaste.

Poskusite tudi Raggmunk – švedske krompirjeve palačinke in presno začinjeno bučno torto.

Dober tek!