Hummus s sardinami vas bo navdušil s svojimi morsko obarvanimi okusi. Nabito poln z beljakovinami se super poda k poletnim jedem, lahko ga postrežemo na popečenem kruhu, s svežo zelenjavo, ga vključimo v tortilje ali z njim pripravimo celo omako. Njami.

Hummus s sardinami lahko pripravimo s kupljenim hummusom ali pa ga pripravimo od začetka kar doma. Spodaj je zapisan še recept za pripravo osnovnega hummusa. V kolikor uporabimo kupljenega pa najbolje vzeti osnoven hummus, da bomo lahko okuse prilagodili po svoji meri.

Pri receptu sem uporabil sem Eva sardele v olivnem olju.

Količina: 4 osebe / Čas priprave: 15 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Hummus s sardinami

Sestavine za osnovni hummus:

  • 300 g kuhane čičerike
  • 2-3 stroke česna
  • 80 ml oljčnega olja
  • sok polovice limone
  • žlička tahinija (lahko nadomestimo z arašidovim ali zeliščnim maslom)
  • sol in poper po okusu
  • po potrebi še nekaj žlic vode

Postopek za osnovni hummus:

  1. Česen olupimo in grobo nasekljamo.
  2. Vse sestavine zmešamo v mešalniku do gladkega.
  3. Po potrebi primešamo nekaj žlic vode, da prilagodimo gostoto hummusa po svoji želji

Hummus s sardinami

Sestavine za hummus s sardinami:

  • 400 g hummusa
  • 120 g sardin
  • žlička gorčice
  • svež drobnjak
  • sol in poper po okusu

Postopek za hummus s sardinami:

  1. Sardinam odcedimo olje in jih drobno nasekljamo z nožem.
  2. V skledo dodamo hummus, sardine, drobnjak, gorčico in premešamo z vilicami.
  3. Če želimo popolnoma kremen hummus ga premešamo v multipraktiku.
  4. Solimo in popramo po okusu.

Hummus s sardinami

Nasveti:

Namesto sardin lahko uporabimo tudi enako količino tunine ali recimo skuše.

Hummus lahko hranimo v hladilniku tudi do nekaj dni, pazimo le, da je v zaprti posodi.

V kolikor želimo lahko limonin sok nadomestimo tudi z balzamičnim kisom.

Poskusite tudi hummus z arašidovim maslom in presno kumarično solato s črno kumino.

Dober tek!

Tvoja ocena šteje