Hummus s sardinami
Hummus s sardinami vas bo navdušil s svojimi morsko obarvanimi okusi. Nabito poln z beljakovinami se super poda k poletnim jedem, lahko ga postrežemo na popečenem kruhu, s svežo zelenjavo, ga vključimo v tortilje ali z njim pripravimo celo omako. Njami.
Hummus s sardinami lahko pripravimo s kupljenim hummusom ali pa ga pripravimo od začetka kar doma. Spodaj je zapisan še recept za pripravo osnovnega hummusa. V kolikor uporabimo kupljenega pa najbolje vzeti osnoven hummus, da bomo lahko okuse prilagodili po svoji meri.
Pri receptu sem uporabil sem Eva sardele v olivnem olju.
Količina: 4 osebe / Čas priprave: 15 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Hranilne vrednosti (na porcijo) | |
Energetska vrednost | 206 kcal |
Beljakovine | 14 g |
Ogljikovi hidrati | 14 g |
Maščobe | 11 g |
Sestavine za osnovni hummus:
- 300 g kuhane čičerike
- 2-3 stroke česna
- 80 ml oljčnega olja
- sok polovice limone
- žlička tahinija (lahko nadomestimo z arašidovim ali zeliščnim maslom)
- sol in poper po okusu
- po potrebi še nekaj žlic vode
Postopek za osnovni hummus:
- Česen olupimo in grobo nasekljamo.
- Vse sestavine zmešamo v mešalniku do gladkega.
- Po potrebi primešamo nekaj žlic vode, da prilagodimo gostoto hummusa po svoji želji
Sestavine za hummus s sardinami:
- 400 g hummusa
- 120 g sardin
- žlička gorčice
- svež drobnjak
- sol in poper po okusu
Postopek za hummus s sardinami:
- Sardinam odcedimo olje in jih drobno nasekljamo z nožem.
- V skledo dodamo hummus, sardine, drobnjak, gorčico in premešamo z vilicami.
- Če želimo popolnoma kremen hummus ga premešamo v multipraktiku.
- Solimo in popramo po okusu.
Nasveti:
Namesto sardin lahko uporabimo tudi enako količino tunine ali recimo skuše.
Hummus lahko hranimo v hladilniku tudi do nekaj dni, pazimo le, da je v zaprti posodi.
V kolikor želimo lahko limonin sok nadomestimo tudi z balzamičnim kisom.
Poskusite tudi hummus z arašidovim maslom in presno kumarično solato s črno kumino.
Dober tek!