Hummus z arašidovim maslom

Hummus z arašidovim maslom

Hummus je vsestranska priloga, ki se odlično poda k sendvičom, zelenjavi, uporabiš ga lahko kot namaz. Klasična različica je pripravljena s čičeriko in tahinijem, tokrat okusna različica za vse ljubitelje arašidovega masla.

Hummus z arašidovim maslom

Sestavine za hummus:

  • 250 g kuhane čičerike
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice arašidovega masla
  • sok dveh limon
  • žlička kajenskega popra
  • žlica mlete kumine
  • 0,5 dl olivnega olja
  • sol po okusu

Priprava:

  1. čičeriko skuhaj
  2. v mešalniku zmešaj vse sestavine
  3. dodajaj sol in kajenski poper po okusu
  4. če je hummus preveč gost dodaj malo vode, ki je ostala od kuhanja čičerike

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi