Veganska breskvina pita z vanilijevo kremo

Veganska breskvina pita z vanilijevo kremo

Neverjetno lahkotna breskvina pita z majhno količino sladkorja. Recept je veganski, vendar ga lahko enostavno prilagodiš na klasično peko. Polepšaj poletni večer sebi in bližnjim in jim ponudi to krasno pito.

Veganska breskvina pita z vanilijevo kremo

Sestavine za pito:

TESTO

  • 400 g moke
  • 4 žlice sladkorja
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 240 ml stopljenega kokosovega olja
  • 10 žlic hladne (najbolje ledeno hladne) vode

NADEV

  • pol litra rastlinskega mleka
  • 75 g sladkorja
  • 2 žlici kokosovega olja (stopljenega)
  • limonina lupinica
  • strok vanilije
  • dve žlici gustina

Priprava testa:

  1. zmešaj moko in sladkor, dodaj kis in sol
  2. dobro premešaj v mešalniku, postopoma dodajaj kokosovo olje in vseskozi mešaj
  3. dodaj še ohlajeno vodo in premešaj testo
  4. zavij v folijo in postavi v hladilnik za kakšno uro, da se ohladi
  5. pečico segrej na 180 °C
  6. testo oblikuj v 22 cm model za pite, dobro prebodi in peci 40 – 45 minut
  7. vmes preveri, da se testo ne dviguje od pekača, če želiš lahko dno pite pokriješ s peki papirjem in čez posuješ surov fižol

Priprava kreme:

  1. v mleko dodaj vanilijo in sladkor in segrej do vretja
  2. ločeno vzami malo mleka, vmešaj gustin in to dodaj k ostali mešanici, ki ji predhodno odstraniš vanilijin strok
  3. znižaj ogenj in še nekaj časa segrevaj, da se zgosti (vmes skozi mešaj)

Kremo prelij čez pečeno testo, okrasi s svežimi breskvami in postrezi s kepico sladoleda.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi