Mochi kolač s pasijonko

Mochi kolač s pasijonko

Mochi kolač s pasijonko je kolač z zelo zabavno teksturo. Mehko in rahlo žvečljivo sredico obdaja hrustljava skorjica, ki jo lahko premažemo z okusnimi prelivi.

Mochi kolač s pasijonko

Mochi kolač pripravimo iz lepljive riževe moke, ki ustvari res posebno teksturo kolača. Riževo moko lahko dobimo v bolje založenih trgovinah ali v trgovinah z azijsko prehrano. Mochi kolač s pasijonko je le ena izmed okusnih kombinacij, ki jih lahko pripravimo. Za premaz kolača lahko izberemo poljubno sadje, ki se bo podalo k nežnemu okusu kolača.

Mochi kolač s pasijonko

Količina: 16 kock / Čas priprave: 70 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 230 g riževe moke- glutinous rice flour; znamke Farm
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ¼ žličke soli
  • 2 veliki jajci
  • 190 g sladkorja
  • 45 g masla
  • 200 ml kokosovega mleka iz konzerve
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo pekač v velikosti 20 x 20 cm. Pekač premažemo z maslom.
  2. V skledi zmešamo riževo moko, pecilni prašek in sol. Pustimo ob strani.
  3. V mešalni skledi stepamo sladkor in jajca približno 4-5 minut, da dobimo svetlo in puhasto teksturo.
  4. K jajčni masi med mešanjem prilijemo stopljeno maslo.
  5. Ko je maslo umešano prilijemo še kokosovo mleko in vanilijev ekstrakt.
  6. Sedaj k jajčni masi primešamo suhe sestavine. Na hitro premešamo z lopatko nato dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Dobiti moramo gladko in gosto maso, ki je še vedno tekoča.
  7. Maso vlijemo v pripravljen pekač.
  8. Kolač pečemo 45 minut, na sredini in brez ventilacije. Pečen kolač bo imel rjavo skorjico in rahlo razpokano površino. Pečenost preverimo tako, da s prstom nežno pritisnemo na sredino kolača in če biskvit skoči nazaj je kolač pečen. Pečenost lahko preverimo tudi z zabodom zobotrebca v sredino kolača. Če pride ven čist, je kolač pečen.
  9. Pečen kolač pustimo stati 15-30 minut, da se ohladi preden ga vzamemo iz pekača.
  10. Med hlajenjem kolača pripravimo pasijonkin preliv.
  11. V manjši lonec nažličkamo pulpo treh pasijonk. Pulpo pri nižjem zmernem ognju segrejemo in jo kuhamo 1-2 minut. Vmes nekajkrat premešamo. S tem postopkom lažje ločimo semena od sadnega mesa in sokov.*
  12. Segreto pulpo precedimo v skodelico in primešamo žlico mletega sladkorja. Preliva bo bolj malo ampak ravno prav, da z njim premažemo površino kolača.
Mochi kolač s pasijonko

Nasveti:

Mochi kolač hranimo v zaprti posodi in na hladnem do 2 dni.

Mochi lahko postrežemo hladnega ali rahlo pogretega.

* Pasijonkina semena so užitna in jih lahko vključite v preliv, saj dodajo prijeten hrustljav element.

Kislino pasijonke lahko ublažimo tudi z dodatkom mangovega pireja  in posledično zmanjšamo tudi količino sladkorja v prelivu.

Poskusi še čokoladni mochi kolač in brazilski smoothie.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi