Preprosta jogurtova torta z jagodami in bezgom. Za podlago uporabimo kar kekse savoiardi, namočene v bezgov sok. V kremi pa združimo jagode, smetano, grški jogurt, vanilijo in cimet.

Sestavine za 16 cm model

  • 100 g keksi Savoiardi
  • 2 dl bezgovega soka (domač ali pripravljen iz sirupa)
  • 3 dl grškega jogurta
  • 2 dl sladke smetane
  • 200 g jagod
  • 1 čž vanilije v prahu ali 3 vrečke vanilijevega sladkorja
  • 1/2 čž cimeta
  • 140 g sladkorja v prahu
  • 1,5 vrečke želatine fix

Postopek

  • tortni model obloži s papirjem za peko
  • kekse namakaj v bezgov sok in jih razporedi po modelu za torto
  • jagode s polovico sladkorja prekuhaj v kozici, dokler se ne zmehčajo
  • jagodni preliv naj se malce ohladi
  • v multipraktiku zmešaj smetano, jogurt, cimet, vanilijo, želatino fix in polovico sladkorja ter stepaj
  • polovici kreme dodaj jagodni preliv
  • po keksih najprej razporedi kremo, ki ji je dodan jagodni preliv
  • nato prelij še drugo polovico kreme, ki je bele barve
  • na koncu po torti razporedi narezane jagode ali naribaj temno čokolado
  • shrani na hladnem