Preprosto kaša, ajdova. Z jabolki in skuto. Pečena v pečici. Odlična sladica, ki navduši ljubitelje tradicije, klasike in bolj premišljenega izbora kakovostnih sestavin.

Ajdova kaša s skuto in jabolki, recept

Sestavine

  • 150 g ajdove kaše
  • 500 g nepasirane skute
  • 200 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 0,5 l mleka
  • lonček kisle smetane
  • 4 jabolka
  • ščep soli

Priprava

  • ajdovo kašo skuhaj v mleku, dodaj še ščep soli in premešaj
  • jabolka naribaj in jim primešaj cimet v prahu
  • kuhani ajdovi kaši primešaj skuto in eno jajce
  • v pekač zloži najprej polovico ajdove kaše, nato dodaj naribana jabolka in sladkor
  • na koncu plast jabolk prekrij s preostalo ajdovo kašo
  • v kozarčku zmešaj kislo smetano in jajce in s to zmesjo prelij zgornjo plast ajdove kaše
  • peci 45 minut pri 180 °C