Gratiniran piščanec s čičeriko in mocarelo
Če vam od nedeljskega kosila ostane pečen piščanec, ga lahko uporabite dan kasneje za slastno glavno jed s čičeriko in mocarelo.
Sestavine za 3 osebe
- polovica pečenega piščanca
- 150 g kuhane čičerike
- 100 g naribane mocarele
- šop peteršilja
- 2 stroka česna
- sok polovice limone
- 2 čajni žlici karija v prahu
- 2 dl paradižnikove mezge
Postopek
- meso pečenega piščanca v smeri vlaken z vilico nastrgamo na koščke
- pripravimo preliv: zmešamo 2 dl paradižnikove mezge, sok polovice limone, nasekljan peteršilj in česen, 2 čajni žlici curryja v prahu, čajno žlico soli in pol čajne žlice popra
- v primerni posodi za peko nastrgano piščančje meso prelijemo s prelivom, dodamo čičeriko in premešamo
- posujemo z naribano mocarelo
- pečemo 20 minut pri 200 stopinjah Celzija