Če vam od nedeljskega kosila ostane pečen piščanec, ga lahko uporabite dan kasneje za slastno glavno jed s čičeriko in mocarelo.

Sestavine za 3 osebe
• polovica pečenega piščanca
• 150 g kuhane čičerike
• 100 g naribane mocarele
• šop peteršilja
• 2 stroka česna
• sok polovice limone
• 2 čajni žlici karija v prahu
• 2 dl paradižnikove mezge

Postopek
• meso pečenega piščanca v smeri vlaken z vilico nastrgamo na koščke
• pripravimo preliv: zmešamo 2 dl paradižnikove mezge, sok polovice limone, nasekljan peteršilj in česen, 2 čajni žlici curryja v prahu, čajno žlico soli in pol čajne žlice popra
• v primerni posodi za peko nastrgano piščančje meso prelijemo s prelivom, dodamo čičeriko in premešamo
• posujemo z naribano mocarelo
• pečemo 20 minut pri 200 stopinjah Celzija