Medena jagodna torta z orehi
Noro dobra kombinacija okusov in priprava brez pečice. Orehi in med v podlagi, jagode, indijski oreščki, med in limona v kremi, preliv iz bele čokolade po vrhu, za piko na i pa še aronija.

Sestavine za 16 cm tortni model
Podlaga
- 100 g orehov
- 3 žlice medu
- 50 g stopljenega kokosovega olja
Krema
- 250 g jagod
- 80 g stopljenega kokosovega olja
- sok 1/3 limone
- 3 žlice medu
- 50 g indijskih oreščkov
- 1 čž vanilije v prahu
Preliv
- 50 g bele čokolade
- 1 dl sladke smetane
- aronija
Postopek
- tortni model obloži s papirjem za peko
- z mešalnikom zmešaj sestavine podlage in zmes razporedi po dnu tortnega modela
- z blenderjem dobro zmešaj sestavine kreme in jo prelij po podlagi
- torto shrani v hladilniku vsaj 2 uri
- sestavini preliva počasi segrej na nizki temperaturi ob stalnem mešanju
- prelij po sedaj že delno strjeni torti in shrani na hladnem še vsaj 6 ur
- okrasi z aronijo in postrezi