Noro dobra kombinacija okusov in priprava brez pečice. Orehi in med v podlagi, jagode, indijski oreščki, med in limona v kremi, preliv iz bele čokolade po vrhu, za piko na i pa še aronija.

Sestavine za 16 cm tortni model

Podlaga

 

Krema

  • 250 g jagod
  • 80 g stopljenega kokosovega olja
  • sok 1/3 limone
  • 3 žlice medu
  • 50 g indijskih oreščkov
  • 1 čž vanilije v prahu

 

Preliv

  • 50 g bele čokolade
  • 1 dl sladke smetane
  • aronija

 

Postopek

  • tortni model obloži s papirjem za peko
  • z mešalnikom zmešaj sestavine podlage in zmes razporedi po dnu tortnega modela
  • z blenderjem dobro zmešaj sestavine kreme in jo prelij po podlagi
  • torto shrani v hladilniku vsaj 2 uri
  • sestavini preliva počasi segrej na nizki temperaturi ob stalnem mešanju
  • prelij po sedaj že delno strjeni torti in shrani na hladnem še vsaj 6 ur
  • okrasi z aronijo in postrezi