Piscanec-perutnicke-v-marinadi-z-medom

Piščanec z medeno marinado

Piščanec z medeno marinado razvaja s spletom barv in okusov. Je prav posebna zgodba, ki je enostavna za pripravo, tudi sestavin ni težko najti na policah praktično vseh trgovin. Še namig. Če uporabljaš ventilatorsko pečico, čas peke skrajšaš za približno 10 minut.

Piscanec-perutnicke-v-marinadi-z-medom

Krače

  • 500 g piščančjih krač ali perutničk
  • 1 čž soli
  • sok 1/2 limone
  • 0,5 dl sojine omake
  • 0,5 dl olja

Premaz

  • 1 žlica medu
  • 1 dl sojine omake
  • 3 stroki sesekljanega česna
  • 0,5 cm drobno nasekljanega svežega ali 1 čž ingverja v prahu
  • 0,5 dl olja

Postopek

  • zmešaj sol, sojino omako in olje, dodaj meso in mariniraj 2 uri
  • obriši meso s papirno brisačo po koncu mariniranja
  • sestavine premaza kuhaj v kozici in mešaj 10 minut
  • ko se premaz zgosti, ga odstavi z ognja
  • pečico na 180 stopinj
  • s piščančjim mesom v pekač, podloži ga s papirjem za peko
  • peci 40 minut, vmes dvakrat obrni
  • po 40 minutah premaži meso s premazom in peci še 5-10 minut – premaz mora porjaveti/karamelizirati
  • umakni iz pečice in počakaj še 5 minut, da se sokovi v mesu umirijo
  • postrezi s prilogo po želji

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi