Čebulna marmelada s figami

Čebulna marmelada s figami

Prefinjena marmelada s čarobnim okusom. Združuje čebulo, fige, čili in veliko ljubezni. Z njo nadgradiš sendviče, burgerje, narezke in večino vrst mesa.

Čebulna marmelada s figami

Sestavine

  • 4 rdeče čebule (400 g)
  • 100 g masla
  • 100 g suhih fig
  • 1 dl balzamičnega kisa
  • 0,5 dl rdečega vina
  • ščepec čilija v prahu
  • 70 g sladkorja

Postopek

  • čebulo očisti in nasekljaj
  • fige nareži na tanke rezine
  • maslo stopi v ponvi, pri nizki temperaturi praži čebulo, fige, sladkor in čili
  • po 50 minutah dodaj vino in balzamični kis
  • kuhaš še 10 minut, da se zgosti
  • postrezi ali shrani v hladilniku

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi