Dekadentna sladica, ki izgleda vrhunsko, priprava pa je lažja, kot bi si mislili. Biskvitno testo s kakavom, borovničeva marmelada in smetana z mascarponejem.

Sestavine

Biskvit

  • 6 jajc
  • 200 g sladkorja
  • 200 g gladke bele moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • 0,5 dl ruma
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 5 žlic vode

Borovničev namaz

Smetanov premaz

* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

Smetanov-biskvit-z-borovnico-2-WM

Postopek

  • kvadratni ali okrogel model za torte (cca 25 cm) namažeš z maslom, poprašiš z moko
  • v posodi zmešaš moko, pecilni prašek, vanilijev sladkor in kakav
  • beljake stepeš v sneg (uporabi jajca sobne temperature)
  • rumenjake v drugi posodi stepeš z vodo, sladkorjem in rumom, nastati mora penasta struktura
  • v rumenjakovo kremo postopno preseješ mešanico moke in pecilnega praška, vmes mešaš na nizki hitrosti
  • na koncu v zmes z lopatico previdno vmešaš sneg beljakov
  • biskvitno testo pečeš v modelu 35 minut pri temperaturi 180 stopinj Celzija
  • ohlajen biskvit narežeš v eno ali dve plasti
  • vsako plast premažeš z borovničevo marmelado ali džemom, nato jih zložiš eno na drugo
  • zmešaš sladko smetano in ji vmešaš mascarpone ter s to kremo premažeš biskvit
  • na koncu ga posuješ s kakavom v prahu in hraniš v hladilniku

Domači kruh

Jagodna »torta« z borovnicami v kozarcu

Parmezanove bombete