Domači kruh

Rustikalni domači kruh. Takšen slasten, dišeč, hrustljav in kot iz reklam. Lepota tega recepta je, da je popolnoma preprost, dopušča pa ogromno nadgradenj. Priporočam, da ga najprej pripravite v osnovni izvedbi, nato pa se začnete igrati z dodatki.

Sestavine

Kruh2-WM

Postopek

  • kvas nadrobiš v kozarec, dodaš 1 dl mlačne vode in sladkor, premešaš, pustiš 10 minut
  • vmes pripraviš moko, na sredino vliješ kvas, ob robu posode sol
  • začneš mešati in postopno doliješ še preostalo vodo
  • gneteš dokler testo ne postane elastično, pri delu si pomagaš z malce moke, da se testo ne prijemlje dlani
  • testo pustiš v posodi, jo pokriješ z vlažno krpo in pustiš pol ure do uro na toplem, da testo vzhaja
  • pečico vmes na 180 stopinj Celzija
  • testo pregneteš in oblikuješ hlebec ali štruco
  • pečeš 45 minut, v pečico pa lahko postaviš tudi ognjevarno posodo z malce vode, kruh bo tako še boljši
  • pečen kruh se mora najprej ohladiti, šele nato ga lahko razrežeš

* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi