Bao štručke

Bao štručke

Bao štručke so neverjetno puhaste štručke kvašenega testa z dodatkom pecilnega praška, ki jih pripravimo na pari. Pravi užitek je zagrizti v te štručke, resnično so nekaj posebnega.

Bao štručke

Bao štručke lahko napolnimo s slanim ali sladkim polnilom. Super so se obnesle tako s speculaas namazom, kot z dodatkom pražene zelenjave in vmešanih jajc. Poskusite jih s svojim nadevom, obljubim, da vas bodo navdušile.

Kolilčina: 12 štručk / Čas priprave: 30 minut + 150 minut vzhajanja / Zahtevnost: 3 od 5

Hranilne vrednosti (na porcijo) 
Energetska vrednost129 kcal
Beljakovine3 g
Ogljikovi hidrati22 g
Maščobe3 g

Sestavine za bao štručke:

  • 120 g mleka
  • 80 ml vode
  • 7 g suhega kvasa
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlici olja
  • 300 g moke
  • 5 g pecilnega praška (žlička)
  • 1/4 žličke soli

Priprava:

  1. Zmešamo mlačno mleko in vodo, dodamo sladkor in primešamo še suh kvas. Premešamo.
  2. V skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in olje. Prilijemo kvasno mešanico.
  3. Testo gnetemo z električnim mešalnikom 5-7 minut. Testo mora biti gladko in se ne sme lepiti na prste.
  4. Pokrijemo in ga pustimo vzhajati pri sobni temperaturi 2 uri.
  5. Na čim manj pomokani površini razvaljamo testo na pol centimetra debeline.
  6. Obrežemo s kozarcem premera približno 6 cm. Ostanke testa ponovno pregnetemo, razvaljamo in obrežemo.
  7. Vsak krog testa premažemo z oljem in jih prepognemo, čez drugo polovico testa. Dobimo obliko žepka.
  8. Pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut.
  9. Iz papirja za peko izrežemo manjše kvadrate, s katerimi bomo pokrili dno parilnika ali košare za parno kuhanje.
  10. V lonec vlijemo malo vode, čez položimo košaro, pokrijemo s peki papirjem in gor položimo toliko žepkov, kot jih lahko. Med njimi naj bo vsaj 2 cm razmaka, da se ne sprimejo skupaj.
  11. Pokrijemo, segrejemo do vretja in kuhamo na pari 10 minut.
  12. Postrežemo še tople, sicer jih pokrijemo s krpo, da se ne izsušijo.
Bao štručke
Bao štručke

Nasveti:

Suh kvas lahko nadomestimo s svežim, v tem primeru bi uporabili pol kocke.

Bao štručke lahko dlje časa hranimo v hladilniku v zaprti posodi.

Poskusite tudi solato s kvinojo in sladkim krompirjem ali začinjen tahini preliv.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi