Šmorn s kašo
Šmorn s kašo je nekoliko drugačna različica šmorna. Pripravimo ga podobno kot klasiko, le da dodamo sport kašo. Uporabimo lahko tudi ovsene kosmiče in tako naš šmorn naredimo nekoliko bolj zdrav.
Šmorn s kašo. Mogoče se sprašujete zakaj bi šmornu sploh kaj dodajali, ko pa je že sam po sebi popoln. Pri tem receptu sem želel klasičnemu šmornu dodati zdravo komponento v obliki Sport kaše. Rezultat je izpadel fantastično. Poleg tega šmorna pirporočam grški jogurt in med.
Količina: 2 osebi / Čas priprave: 30 min / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine za šmorn s kašo:
- 100 g sport kaše (2 zavojčka)
- 200 g gladke moke
- 3 jajca
- 5 dl mleka
- maslo
- sladkor v prahu
- 2 zavojčka vanilijevega sladkorja
- žlička limonine lupine
- ščep soli
Sestavine za nadev:
- 200 ml smetane za stepanje
- 100 g robid ali borovnic
Postopek:
- Najprej ločimo beljake in rumenjake.
- Beljake stepemo v čvrst sneg.
- Rumenjake penasto vmešamo z vanilijevim sladkorjem in sladkorjem v prahu.
- Primešamo jim še sport kašo, moko in ščep soli.
- V maso z rumenjaki nežno vmešamo stepene beljake.
- Vzamemo ponev, ki jo premažemo z maslom in zmerno segrejemo.
- Maso za šmorn vlijemo na ponev in pri zmerni temperaturi pečemo nekaj minut.
- Po nekaj minutah pečen šmorn obrnemo, pečemo minutko in z lopatko natrgamo na večje kose.
- Šmorn pečemo do zlato rumene barve.
- Stepemo smetano.
- Šmorn prelijemo s smetano, potresemo z borovnicami ali robidami in postrežemo.
Nasveti:
Šmornu lahko dodamo različne bolj zdrave dodatke. Chia semena, lanena semena, moko nadomestimo z mandljevo, ga pripravimo s pirino moko. Možnosti je neskončno.
Če želite bolj kompaktno teksturo šmorna ga pripravite brez ločenega stepanja beljakov.
Poskusite tudi bananine palačinke z musliji, grškim jogurtom in medom ali presno granolo s cimetom.
Dober tek!