Bučkini polpeti s sirom so najboljši način kako porabiti ogromno količino bučk. Dodatek feta sira vpelje svežino v vsak grižljaj. Polpete postrežemo s solato, omako ali recimo hummusom.

Bučkini polpeti so poleti na mojem jedilniku vsaj dvakrat mesečno. Bučk je povsod polno, na vrtu, v trgovini so ugodne in tile polpeti so idealna poletna jed. Lahkotna, sveža in okusna.

Količina: 15 polpetov / Čas priprave: 30 min / Zahtevnost: 1 od 5

Bučkini polpeti s sirom

Sestavine za bučkine polpete:

  • 800 g bučk
  • 150 g feta sira
  • 100 g ribanega sira
  • 130 g moke
  • 3 jajca
  • žlička pecilnega praška
  • peteršilj
  • strok česna
  • sol in poper

Postopek:

  1. Bučke operemo in naribamo.
  2. Nato jih posolimo in pustimo stati pet do deset minut, da izpustijo vodo.
  3. Bučke nato dobro ožamemo, lahko kar z rokami in jih damo v skledo.
  4. Dodamo jim 3 jajca, moko, pecilni prašek, nadrobimo feta sir in dodamo še riban sir.
  5. Dodamo drobno nasekljan česen (ali česen v prahu).
  6. Na koncu nasekljamo šop svežega peteršilja in ga dodamo v polpete. Ta korak lahko tudi izpustimo.
  7. Maso za bučkine polpete dobro premešamo in pustimo stati kakšno minuto, da se poveže.
  8. Vmes segrejemo ponev in dodamo za vsak polpet približno žličko olivnega olja.
  9. Z žlico zajamemo maso in jo dodamo v segreto ponev. Potem pa takoj z žlico oblikujemo polpet.
  10. Pečemo ga dve do tri minute na vsaki strani.
  11. Postrežemo s poljubno omako ali solato.

Nasveti:

Bučkam lahko primešamo tudi korenje in polpeti bodo še bolj pisani in polnega okusa. Super dodatek je tudi nekaj ribanega gomolja zelene.

Gorgonzola in orehi so prav tako super nadgradnja teh krasnih polpetov.

Potrebujete hitro omako? Zmešajte par žlic kisle smetane, malo majoneze in česen.

Poskusite tudi jajčni namaz kot iz osnovne šole in tzatziki omako.

Dober tek!