Kremna juha s sladkim krompirjem in pečeno papriko s svojim okusom prav dobro konkurira priljubljeni bučni juhi. Je odlična izbira, ko si zaželimo hiter in topel obrok. Super stoji kot samostojna jed z dodatkom testenin ali pečenih tortilj.

Kremna juha s sladkim krompirjem in pečeno papriko je prijetno sladka, pečena paprika ji da karakter, za ostrino pa poskrbi čili. Piko na i dodajo koruzni kosmiči. Tako je, ti so presenetljivo dobri kot dodatek k juham. Še en krožnik prosim!

Količina: 4 porcije / Čas priprave: 40 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 2 rdeči papriki (srednje veliki)
  • 1 čebula
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 korenje
  • 400 g sladkega krompirja
  • 1 ½ žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • 1 žlica soli
  • 1 žlička curry
  • ½ žličke mletega čilija
  • 1 lovorjev list
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 1 l vode
  • 100 g koruznih kosmičev

Postopek:

  1. Rdeči papriki očistimo, ju narežemo na četrtine in popečemo v ponvi.
  2. Korenje in sladki krompir olupimo ter ju narežemo na manjše kocke.
  3. V posodo dodamo olivno olje in na njem prepražimo nasekljano čebulo.
  4. Praženi čebuli dodamo narezano korenje in sladki krompir. Vse skupaj pražimo okoli 5 minut nato dodamo začimbe.
  5. Primešamo paradižnikov koncentrat, mleto papriko, curry, mleti čili, sol in lovorjev list. Pražimo še 3 minute.
  6. Nato dodamo pečene paprike, jušno kocko in vodo ter premešamo.
  7. Juho kuhamo okoli 20 minut oziroma toliko časa, da se sladki krompir in korenje v celoti skuhata.
  8. Kuhano juho spasiramo s paličnim mešalnikom do gladkega.
  9. Serviramo jo še toplo in čez potresemo koruzne kosmiče.

Nasveti:

Papriko in sladki krompir lahko spečemo tudi v pečici, tako bomo dobili še bolj polne okuse. Pečemo 30 minut pri 200 °C. Poleg juhe se odlično prileže žlica kisle smetane.

Poskusite še burger z rižem in sladkim krompirjem in juho s kokosovo kremo, sladkim krompirjem in porom.

Dober tek!