Presna panna cotta z jagodami in baziliko
Presna različica panna cotte je nekaj, kar se splača poskusit. Pripravljena iz indijskih oreščkov, agavinega sirupa in agarja, z dodatkom jagod in bazilike. Božansko razvajanje tvojih brbončic.
Sestavine:
- 100 g indijskih oreščkov
- 2 dl vode
- 3 žlice agavinega sirupa
- žlička agar agarja
- 100 g jagod
- 30 g sveže bazilike
Priprava:
- indijske oreščke namočimo za 4 ure
- v blenderju do gladkega zmešamo indijske oreščke, vodo in agavin sirup
- v posodi ločeno pripravimo agar tako, da v 0,5 dl vode primešamo žličko agarja v prahu in segrevamo do vretja
- mešanico agarja nato prilijemo v blender k mešanici indijskih oreščkov in dobro premešamo
- vlijemo v kozarčke
- jagode operemo in spasiramo, zraven dodamo nasekljano baziliko in po okusu še sladkamo
- jagodni preliv prelijemo čez panna cotto in shranimo v hladilnik
Dober tek!