Čokoladna torta s pudingom in palačinkami
Čokoladna torta s pudingom in palačinkami je nekaj najboljšega, kar te bo doletelo ta teden. Zanjo ne potrebujemo pečice in vse kar je potrebno je skuhati puding, speči palačinke in sestaviti torto. Gremo.
Čokoladna torta s pudingom je nekaj tako preprostega, da jo preprosto moraš vsaj enkrat pripraviti. Sestavljena je iz samih udobnih sestavin in nam že ob prvem grižljaju ponudi topel in širok čokoladni objem s palačinkami.
Količina: 8-10 kosov / čas priprave: 2 uri / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine za palačinke:
- 240 g moke
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 1 žlica sladkorja
- 1 zavojček pecilnega praška
- ½ žličke sode bikarbone
- ščep soli
- 360 ml mleka
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 jajce
- 30 g masla
Sestavine za kremo:
- 2 vrečki čokoladnega pudinga
- 0,8 l mleka
- 60 g sladkorja
- 100 g masla
- 3 zrele banane
- Temen kakav
Postopek za palačinke:
- V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in sladkor.
- Suhim sestavinam primešamo mleko, vanilijev ekstrakt, jajce in ohlajeno stopljeno maslo.
- Maso dobro premešamo in pustimo počivati 5-10 minut.
- Vmes segrejemo ponev (20-18 cm) na nežnem ognju.
- Segreto ponev premažemo z maslom ali oljem ter vanjo zlijemo polno zajemalko palačinkine mase.
- Ko se palačinka odlepi in lepo porjavi, jo obrnemo in popečemo še na drugi strani.
- Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka palačinkine mase.
- Pečene palačinke zložimo na krožnik.
Postopek za kremo:
- V skledo stresemo puding in ga zmešamo z 0,2 l mleka. Premešamo dobro, pazimo da ne ostanejo grudice.
- V lonec stresemo sladkor in prilijemo preostalo mleko. Premešamo ter segrejemo mleko do vretja.
- Zmanjšamo ogenj in k vrelemu mleku primešamo pudingovo mešanico. Z metlico mešamo neprestano dobri dve minuti, oziroma toliko časa da se puding zgosti.
- Še toplemu pudingu primešamo na kocke narezano maslo. Kremo porabimo takoj.
Sestavljanje torte:
- Preden se lotimo sestavljanja torte pripravimo še banane za nadev. Olupimo tri banane in jih narežemo na kolute ali podolgovate rezine.
- Nato pripravimo tortni karton ali pladenj ter nanj položimo tortni obroč premera 18 cm.
- V tortni obroč položimo prvo plast torte, začnemo s palačinko.
- Čez palačinko namažemo pudingovo kremo. Za eno plast bomo potrebovali 7-8 žlic kreme.
- Nato čez kremo položimo bananine rezine in enak postopek ponovimo še enkrat.
- Tretjo in hkrati zadnjo palačinko premažemo s kremo, ki jo poravnamo in zgladimo z robom tortnega modela.
- Zloženo torto prestavimo v hladilnik za 60 minut.
- Ohlajeno torto posujemo s temnim kakavom in čokoladnimi ostružki, ob strani pa dekoriramo z bananami.
Nasveti:
Če si želimo bolj čokoladne kreme lahko vsako plast kreme posujemo s temnim kakavom.
K torti se super poda kepica vanilijevega ali karamelnega sladoleda.
Poskusite še domač medeni puding z vanilijo in bananine palačinke z nutello.
Dober tek!