Špinačna pita s kremnim sirom in timijanom
Enostavna špinačna pita, ki jo pripraviš kar z listnatega testa. Vse kar je potrebno storiti je pripraviti nadev in jo speči. Njam!
Sestavine:
- en zavoj listnatega testa (okoli 300 g)
- 300 g zamrznjene špinače
- ena čebula
- strok česna
- 200 g kremnega sira
- 100 g indijskih oreščkov
- 200 g koruze (kuhane iz konzerve)
- dve žlici olivnega olja
- žlica posušenega timijana
- 50 g ribanega sira
- sol in poper
Priprava:
- uporabi okrogel model za pito (premera 20 cm), lahko uporabiš tudi kvadraten pekač
- testo razporedi po pekaču in daj v hladilnik
- na olju prepraži čebulo in česen
- dodaj odtaljeno špinačo in pokuhaj
- dodaj timijan, sol in poper, malo pokuhaj in dodaj kremni sir in koruzo
- indijske oreščke prepraži in zmelji v mešalniku, nato pa jih vmešaj k špinačni mešanici
- dodaj sol in poper po okusu
- pečico segrej na 180 °C
- pito napolni z nadevom, dodatno jo lahko pokriješ še z eno plastjo listnatega testa
- v kolikor jo prekriješ zgornjo plast testa premaži z razžvrkljanim jajcem
- posuj z naribanim sirom in peci 45 – 60 minut
Dober tek!
Tvoja ocena šteje