Enostavna špinačna pita, ki jo pripraviš kar z listnatega testa. Vse kar je potrebno storiti je pripraviti nadev in jo speči. Njam!

Sestavine:

  • en zavoj listnatega testa (okoli 300 g)
  • 300 g zamrznjene špinače
  • ena čebula
  • strok česna
  • 200 g kremnega sira
  • 100 g indijskih oreščkov
  • 200 g koruze (kuhane iz konzerve)
  • dve žlici olivnega olja
  • žlica posušenega timijana
  • 50 g ribanega sira
  • sol in poper

Priprava:

  1. uporabi okrogel model za pito (premera 20 cm), lahko uporabiš tudi kvadraten pekač
  2. testo razporedi po pekaču in daj v hladilnik
  3. na olju prepraži čebulo in česen
  4. dodaj odtaljeno špinačo in pokuhaj
  5. dodaj timijan, sol in poper, malo pokuhaj in dodaj kremni sir in koruzo
  6. indijske oreščke prepraži in zmelji v mešalniku, nato pa jih vmešaj k špinačni mešanici
  7. dodaj sol in poper po okusu
  8. pečico segrej na 180 °C
  9. pito napolni z nadevom, dodatno jo lahko pokriješ še z eno plastjo listnatega testa
  10. v kolikor jo prekriješ zgornjo plast testa premaži z razžvrkljanim jajcem
  11. posuj z naribanim sirom in peci 45 – 60 minut

Dober tek!