Fritata s špinačo
Za dobro jutro je dobra fritata. Ta tukaj, s svežo špinačo, parmezanom in mocarelo ter ravno dovolj za dve osebi. 20 minut in bo na mizi.
Sestavine
- 3 jajca
- ½ na drobno sesekljane čebule
- 200 g sveže špinače
- 0,5 dl mleka
- 2 jušni žlici naribanega parmezana
- 2 jušni žlici nasekljane mocarele
- 1 čajna žlica soli
- ščepec popra
- olje
Postopek
- pečico na 180 stopinj
- čebulo prepražiš na olju in postaviš na hladno
- v posodi zmešaš jajca, sol, mleko, parmezan, mocarelo, poper
- v posodo dodaš še čebulo
- v rahlo slani vreli vodi 2 minuti kuhaš očiščeno špinačo, nato jo odcediš in nasekljaš
- dodaš špinačo v jajčno-sirno zmes
- v ognjevarni posodi premera do 20 cm zagreješ olje
- vliješ zmes in na srednji temperaturi fritato brez mešanja pečeš max 5 minut
- prestaviš to posodo v pečico in pečeš pri 180 stopinjah 10 minut