Fritata s špinačo

Za dobro jutro je dobra fritata. Ta tukaj, s svežo špinačo, parmezanom in mocarelo ter ravno dovolj za dve osebi. 20 minut in bo na mizi.

Sestavine

  • 3 jajca
  • ½ na drobno sesekljane čebule
  • 200 g sveže špinače
  • 0,5 dl mleka
  • 2 jušni žlici naribanega parmezana
  • 2 jušni žlici nasekljane mocarele
  • 1 čajna žlica soli
  • ščepec popra
  • olje

Postopek

  • pečico na 180 stopinj
  • čebulo prepražiš na olju in postaviš na hladno
  • v posodi zmešaš jajca, sol, mleko, parmezan, mocarelo, poper
  • v posodo dodaš še čebulo
  • v rahlo slani vreli vodi 2 minuti kuhaš očiščeno špinačo, nato jo odcediš in nasekljaš
  • dodaš špinačo v jajčno-sirno zmes
  • v ognjevarni posodi premera do 20 cm zagreješ olje
  • vliješ zmes in na srednji temperaturi fritato brez mešanja pečeš max 5 minut
  • prestaviš to posodo v pečico in pečeš pri 180 stopinjah 10 minut

Poskusi tudi

Jabolčno palačinko

Arašidovo pecivo

Krompirjev golaž

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi