Jabolčna palačinka

Slastna sladica, ki jo jemo kar iz posode, v kateri se peče. Jabolčna palačinka s cimetom je nekaj posebnega, a zelo enostavna za pripravo.

Sestavine

  • 50 g sladkorja
  • 1 čajna žlica cimeta v prahu
  • 3 jajca
  • 2,5 dl mleka
  • 1 čajna žlica naribane lupine limone
  • 120 g bele gladke moke
  • 100 g masla
  • 2 jabolki (olupljeni, narezani na 5 mm debele rezine)

Postopek

  • pečico zagrej na 230 stopinj Celzija
  • pripravi posodo za peko premera 20-25 cm
  • zmešaj sladkor in cimet
  • rahlo zmešaj jajca, mleko, lupino limone ter moko, testo je lahko še malce grudasto
  • polovico masla v posodo za peko in na njem prepraži rezine jabolk (cca 5 min – dokler se ne zmehčajo)
  • testo prelij po jabolkih in postavi vse v pečico za 20 minut
  • po 20 minutah pecivo prelij z drugo polovico stopljenega masla, nato pa posuj s sladkorjem, v katerega je vmešan cimet
  • peci še 5 minut
  • posuj s sladkorjem v prahu in postrezi

Poskusi še

Po 20 minutah posuješ še s sladkorjem in cimetom

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi