Jabolčna palačinka
Slastna sladica, ki jo jemo kar iz posode, v kateri se peče. Jabolčna palačinka s cimetom je nekaj posebnega, a zelo enostavna za pripravo.
Sestavine
- 50 g sladkorja
- 1 čajna žlica cimeta v prahu
- 3 jajca
- 2,5 dl mleka
- 1 čajna žlica naribane lupine limone
- 120 g bele gladke moke
- 100 g masla
- 2 jabolki (olupljeni, narezani na 5 mm debele rezine)
Postopek
- pečico zagrej na 230 stopinj Celzija
- pripravi posodo za peko premera 20-25 cm
- zmešaj sladkor in cimet
- rahlo zmešaj jajca, mleko, lupino limone ter moko, testo je lahko še malce grudasto
- polovico masla v posodo za peko in na njem prepraži rezine jabolk (cca 5 min – dokler se ne zmehčajo)
- testo prelij po jabolkih in postavi vse v pečico za 20 minut
- po 20 minutah pecivo prelij z drugo polovico stopljenega masla, nato pa posuj s sladkorjem, v katerega je vmešan cimet
- peci še 5 minut
- posuj s sladkorjem v prahu in postrezi
Poskusi še
- Kokosove piškote s cimetom
- Pražene banane s kokosom
- Nutella blazinice
- Mango krema z medom in smetano
- Sirni kolač s čokolado