Kumarična solata z jogurtom in kislo smetano. Pravcata poletna osvežitev. Najboljša je, ko jo postrežemo res fino hladno.

Kumarična solata je ponavadi moja prva izbira, ko pridem do polno založenega solatnega bara. To in francoska solata. Tale recept vsebuje še malce limonine lupinice, ta solati doda krasno aromatičnost.

Idealna je za piknike in poletno obložene mize. Ponudite jo kot prilogo, solato, ali za največje ljubitelje tudi kot samostojno jed.

Količina: 2 osebi / Čas priprave: 30 min / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za kumarično solato:

  • 1 večja kumara
  • 100 g jogurta
  • 100 g kisle smetane
  • limonina lupina
  • drobnjak
  • žlica limoninega soka
  • Sol in poper

Priprava:

  1. Kumare olupimo, jih podolgem razrežemo na četrtine in jim odstranimo semena.
  2. Nato jih narežemo na manjše kocke, posolimo in damo na stran da spustijo vodo.
  3. Limono olupimo in olupke na drobno nasekljamo, nasekljamo tudi drobnjak in obe sestavini vmešamo v jogurt.
  4. Kocke kumare odcedimo in popivnamo s papirnato brisačko, vmešamo v jogurtovo mešanico in primešamo 50 g kisle smetane, skupaj z limoninim sokom.
  5. Solimo in popramo  po okusu.
  6. Postavimo v hladilnik in postrežemo hladno.

Nasveti:

Kumare poskrbijo za hidracijo telesa, za lepšo kožo, blažijo stres in pomagajo pri uravnavanju telesne teže. Le kdo jih ne bi vključil v stojo dietoč

Kumarično solato je potrebno ponuditi dobro ohlajeno. Kislo smetano in jogurt lahko nadomestimo z rastlinskimi različicami in si pripravimo vegansko poslastico.

Kumarični solati se odlično podajo tudi narezani lističi sveže mete.

Poskusite tudi brstični ohrovt v smetanovi omaki s pinjolami in presni zelenjavni taco.

Dober tek!