Proteinska ledena kava? Super osvežilna kombinacija ledeno ohlajene kokosove vode, črne kave, konopljinih beljakovin in ledu. Seveda brez smetane ne gre, v tem primeru je tudi ta kokosova. Osvežilno kot hudič!

Proteinska ledena kava mi je prišla na misel ravno, ko sem nameraval zmešati en shake s konopljinimi beljakovinami MGC Nutraceuticals. Zakaj ne bi moj shake vseboval še kavo in me tako povrh še napolni z energijo.

Uporabil sem beljakovine z dodanim okusom kokosove vode in potem je edino logično, da našo beljakovinsko ledeno kavo nadgradimo še s kokosovo vodo. Tako bo poskrbljeno tudi za dozo elektrolitov. Gremo kar pogledat recept.

Sestavine za proteinsko ledeno kavo:

 • zavoj beljakovin MGC Nutraceuticals
 • 200 ml kokosove vode
 • 1 dl črne kave
 • 200 g ledu
 • kokosova smetana za stepanje
 • ščep soli

Postopek:

 1. Najprej skuhamo črno kavo. Lahko je turška, instant ali najbolje cold brew. Kavo ohladimo.
 2. V blender dodaj ledene kocke, kokosovo vodo, zavoj MGC nutraceuticals beljakovin, kavo in ščep soli.
 3. Zblendamo toliko, da se ledene kocke povsem zdrobijo.
 4. Stepemo še kokosovo smetano in pripravimo ledeno kavo.
 5. Beljakovinsko kavo natočimo v kozarce povrh dodamo stepeno kokosovo smetano in za sladkosnedce posipamo še nekaj kokosovega sladkorja.
 6. Postrežemo takoj.

Nasveti:

Najboljšo aromo boste dobili, če pripravite cold brew kavo. To storite tako, grobo mleto kavo zmešate z vodo, premešate in vse skupaj pustite stati v hladilniku 12 do 24 ur. Potem kavo samo odcedite in imate fino in osvežilno hladno kavo, ki jo lahko uporabljate kot napitek ali si jo privoščite samo v kozarcu z ledom.

Poskusite tudi beljakovinske kroglice s kokosom in limono in kumarični detox smuti.

Na zdravje in dober tek!

Tvoja ocena šteje