Kaj storiti z zelenjavo? Preprosto. Mleto meso prepražiš, dodaš zelenjavo, recimo koruzo in fižol, papriko. Potem prekriješ s pire krompirjem, sirom in pečeš do zlato rumenega. Preprosta pastirska pita.

Sestavine za 4 lačne

  • 300 g mletega mesa
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 pločevinka fižola
  • 1 pločevinka koruze
  • sol, poper
  • olje
  • 5 velikih krompirjev
  • 2 dl mleka
  • 50 g masla
  • 50 g naribanega sira

Tukaj so Seksi pite! Tretja knjiga bratov Šketa. 40 receptov sladkih in slanih pit. Preverjeno slastne, enostavna priprava. 

Klikni tukaj!

Postopek

  • na olju prepraži čebulo, dodaj nasekljan česen
  • dodaj mleto meso, soli in popraj po okusu
  • ko je meso prepraženo dodaj fižol, koruzo in žlico moke, zmešaj
  • vmes pripravi pire krompir – skuhan krompir pretlačiš, dodaš maslo, toplo mleko in sol po okusu
  • prepraženo meso v ponvi prekrij s pire krompirjem
  • posuj s sirom
  • peci pri 180 stopinjah do zlato rumenega, približno 20 do 3o minut

 

Pozor: uporabi ponev brez plastičnega ročaja, ki je primerna za peko v pečici, sicer pa pekač