Domača gobova pašteta (vegan)
Neverjetno okusna gobova pašteta, ki je dejansko pripravljena hitreje, kot jo lahko poješ. V tem receptu so v glavnih vlogah praženi indijski oreščki in sveži šampinjoni. Kaj čakaš? Poskusi.
Sestavine:
- 250 g svežih šampinjonov (najbolje rjavih)
- ena večja čebula
- 3 žlice kokosovega olja
- 60 g indijskih oreščkov
- sol in poper po okusu
Priprava:
- indijske oreščke prepraži v ponvi in jih odstavi
- čebulo drobno nasekljaj in jo praži na kokosovem olju dokler ne porumeni
- odstrani čebulo in v isti ponvi praži še na lističe narezane šampinjone
- pri šampinjonih je pomembno, da jih pražiš na visoki temperaturi, saj jih ne želimo skuhati
- v mešalniku najprej do drobnega premešaj pražene indijske oreščke
- dodaj še šampinjone, čebulo, sol in poper in premešaj do gladkega
- počakaj, da se ohladi, prestavi v kozarček in hrani v hladilniku
Dober tek!