Cesarski praženec

Cesarski praženec – šmorn

Video recept za izvrsten domači cesarski praženec. Rezultat je slasten, rahlo hrustljav šmorn. Skrivnost priprave je v snegu beljakov, ki ga moraš nežno vmešati ter počasnem praženju.

Cesarski praženec

Sestavine

  • 3 jajca
  • 300 g gladke bele moke
  • 
5 dl mleka
  • 2x vanilijev sladkor
  • maslo
  • sladkor v prahu
  • ščep soli

Postopek

  • 
jajca loči na rumenjak in beljak
  • stepi beljak v čvrst sneg
  • rumenjake zmešaj z mlekom, moko in vanilijevim sladkorjem, dodaj ščep soli
  • nežno vmešaj sneg beljakov
  • uporabi ponev, premaži jo z maslom in zmerno segrej
  • vlij maso za šmorn, debelina naj bo približno 5 mm
  • 
peci nekaj minut na eni strani p0ri zmerni temperaturi
  • 
obrni in speci še na drugi strani
  • raztrgaj s kuhalnico na kose
  • nežno obračaj dokler šmorn ni zlato rumen
  • postrezi in posuj s sladkorjem v prahu

Omogoča Somat.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi