Cesarski praženec – šmorn
Video recept za izvrsten domači cesarski praženec. Rezultat je slasten, rahlo hrustljav šmorn. Skrivnost priprave je v snegu beljakov, ki ga moraš nežno vmešati ter počasnem praženju.
Sestavine
- 3 jajca
- 300 g gladke bele moke
- 5 dl mleka
- 2x vanilijev sladkor
- maslo
- sladkor v prahu
- ščep soli
Postopek
- jajca loči na rumenjak in beljak
- stepi beljak v čvrst sneg
- rumenjake zmešaj z mlekom, moko in vanilijevim sladkorjem, dodaj ščep soli
- nežno vmešaj sneg beljakov
- uporabi ponev, premaži jo z maslom in zmerno segrej
- vlij maso za šmorn, debelina naj bo približno 5 mm
- peci nekaj minut na eni strani p0ri zmerni temperaturi
- obrni in speci še na drugi strani
- raztrgaj s kuhalnico na kose
- nežno obračaj dokler šmorn ni zlato rumen
- postrezi in posuj s sladkorjem v prahu