Čokoladni trufli z Linolado
Čokoladni trufli z Linolado so nekaj tako božanskega, da boste pripravili večkrat. Priprava je sila enostavna, okus božanski in zanje potrebujete le nekaj dostopnih sestavin. Pravi raj za čokoholike.
Čokoladni trufli z Linolado so odlični poleg skodelice kave, kakava ali čaja. Jaz se vedno ustavim šele pri tretjem in si ponavadi pripravim kar dvojno dozo. V hladilniku namreč v zaprti posodi zdržijo kar nekaj dni. Linolada gold je super dodatek, ker vsebuje tudi koščke lešnikov. Mi k receptu dodamo še nekaj praženih lešnikov, da bo razmerje med čokolado in praženimi lešniki ravno pravšnje.
Vsebina je nastala v sodelovanju s Podravko Slovenija.
Količina: 15 truflov / Čas priprave: 2 uri 30 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine za čokoladne trufle z Linolado:
- 120 ml sladke smetane
- 240 g temne čokolade Gorenjka 70%
- 200 g Linolade Gold
- 40 g masla
- 60 g grobo nasekljanih lešnikov
- 30 g kakava
Priprava:
- Lešnike popražimo v ponvi, jih olupimo in grobo nasekljamo.
- Temno čokolado nadrobimo v večjo skledo.
- Nato v lonec s sladko smetano dodamo maslo in segrejemo skoraj do vretja.
- Vročo smetano prelijemo čez zdrobljeno čokolado in pustimo odstati 1-2 minuti, da se čokolada začne topiti.
- Sedaj dobro premešamo, da dobimo gladko čokoladno zmes.
- Dodamo še 200 g Linolade in 60 g grobo nasekljanih praženih lešnikov ter dobro premešamo.
- Skledo pokrijemo s folijo za živila in jo prestavimo v hladilnik za 2 uri, da masa zatrdi.
- Iz ohlajene čokoladne mase oblikujemo 20 g težke kroglice, ki jih pomokamo v kakav.
- Trufle hranimo na hladnem, v hladilniku zdržijo 2 tedna v dobro zaprti posodi.
Nasveti:
Namesto Linolade lahko uporabimo tudi druge okuse in različice čokoladnih lešnikovih namazov.
Preden trufleje postrežemo jih za 30 minut vzamemo iz hladilnika, da se nekoliko ogrejejo.
Poskusite tudi jumbo piškote s čokolado in presno začinjeno bučno torto.
Dober tek!