Čokoladni trufli z Linolado

Čokoladni trufli z Linolado

Čokoladni trufli z Linolado so nekaj tako božanskega, da boste pripravili večkrat. Priprava je sila enostavna, okus božanski in zanje potrebujete le nekaj dostopnih sestavin. Pravi raj za čokoholike.

Čokoladni trufli z Linolado

Čokoladni trufli z Linolado so odlični poleg skodelice kave, kakava ali čaja. Jaz se vedno ustavim šele pri tretjem in si ponavadi pripravim kar dvojno dozo. V hladilniku namreč v zaprti posodi zdržijo kar nekaj dni. Linolada gold je super dodatek, ker vsebuje tudi koščke lešnikov. Mi k receptu dodamo še nekaj praženih lešnikov, da bo razmerje med čokolado in praženimi lešniki ravno pravšnje.

Vsebina je nastala v sodelovanju s Podravko Slovenija.

Količina: 15 truflov / Čas priprave: 2 uri 30 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za čokoladne trufle z Linolado:

  • 120 ml sladke smetane
  • 240 g temne čokolade Gorenjka 70%
  • 200 g Linolade Gold
  • 40 g masla
  • 60 g grobo nasekljanih lešnikov
  • 30 g kakava

Priprava:

  1. Lešnike popražimo v ponvi, jih olupimo in grobo nasekljamo.
  2. Temno čokolado nadrobimo v večjo skledo.
  3. Nato v lonec s sladko smetano dodamo maslo in segrejemo skoraj do vretja.
  4. Vročo smetano prelijemo čez zdrobljeno čokolado in pustimo odstati 1-2 minuti, da se čokolada začne topiti.
  5. Sedaj dobro premešamo, da dobimo gladko čokoladno zmes.
  6. Dodamo še 200 g Linolade in 60 g grobo nasekljanih praženih lešnikov ter dobro premešamo.
  7. Skledo pokrijemo s folijo za živila in jo prestavimo v hladilnik za 2 uri, da masa zatrdi.
  8. Iz ohlajene čokoladne mase oblikujemo 20 g težke kroglice, ki jih pomokamo v kakav.
  9. Trufle hranimo na hladnem, v hladilniku zdržijo 2 tedna v dobro zaprti posodi.
Čokoladni trufli z Linolado

Nasveti:

Namesto Linolade lahko uporabimo tudi druge okuse in različice čokoladnih lešnikovih namazov.

Preden trufleje postrežemo jih za 30 minut vzamemo iz hladilnika, da se nekoliko ogrejejo.

Poskusite tudi jumbo piškote s čokolado in presno začinjeno bučno torto.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi