Kremna skutina torta z breskvami.  Potrebuješ skuto, kremni sir, breskve, jajca, piškote, maslo, sladkor in sok limone. Postopek je natančno opisan v nadaljevanju, celotna priprava pa terja dobro uro tvojega časa.

 

Sestavine

  • 500 g pasirane skute
  • 200 g kremnega sira
  • 6 breskev
  • 70 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 150 g maslenih piškotov
  • 50 g masla
  • sok 1 limone

 

Postopek

  • Model za torto premera 20 cm podloži s papirjem za peko.
  • V kozici stopi maslo, v mešalniku zdrobi piškote in jih vmešaj k stopljenemu maslu.
  • Mešanico masla in piškotov razporedi po tortnem modelu in jih poravnaj in stisni s pomočjo prstov ali dna kozarca.
  • Vse skupaj postavi v hladilnik, da se osnova torte strdi, vmes pa pripravi nadev.
  • Breskve razpolovi in odstrani koščice.
  • V ponev dodaj sok ene limone, dve žlici sladkorja in segrej.
  • Nato v ponev položi polovice breskev in pokrij s pokrovko ali pa si pomagaj s kosom alu folije.
  • Kuhaj na zmernem ognju 10 minut, nato pa odstrani breskve in jim odstrani olupke.
  • Štiri polovičke breskev prihrani, ostale pa spasiraj s pomočjo paličnega mešalnika.
  • V večji skledi zmešaj skuto, kremni sir, breskvin pire, jajca in 70 g sladkorja.
  • To mešanico vlij čez osnovo za torto in torto postavi v pečico za 40 minut pri 180 °C.
  • Odstrani iz pečice, počakaj, da se popolnoma ohladi, torto vzemi iz modela in jo okrasi z narezanimi breskvami.

 

Recept pripravljen v sodelovanju z Mercatorjem.