Skutina torta z breskvami
Kremna skutina torta z breskvami. Potrebuješ skuto, kremni sir, breskve, jajca, piškote, maslo, sladkor in sok limone. Postopek je natančno opisan v nadaljevanju, celotna priprava pa terja dobro uro tvojega časa.
Sestavine
- 500 g pasirane skute
- 200 g kremnega sira
- 6 breskev
- 70 g sladkorja
- 2 jajci
- 150 g maslenih piškotov
- 50 g masla
- sok 1 limone
Postopek
- Model za torto premera 20 cm podloži s papirjem za peko.
- V kozici stopi maslo, v mešalniku zdrobi piškote in jih vmešaj k stopljenemu maslu.
- Mešanico masla in piškotov razporedi po tortnem modelu in jih poravnaj in stisni s pomočjo prstov ali dna kozarca.
- Vse skupaj postavi v hladilnik, da se osnova torte strdi, vmes pa pripravi nadev.
- Breskve razpolovi in odstrani koščice.
- V ponev dodaj sok ene limone, dve žlici sladkorja in segrej.
- Nato v ponev položi polovice breskev in pokrij s pokrovko ali pa si pomagaj s kosom alu folije.
- Kuhaj na zmernem ognju 10 minut, nato pa odstrani breskve in jim odstrani olupke.
- Štiri polovičke breskev prihrani, ostale pa spasiraj s pomočjo paličnega mešalnika.
- V večji skledi zmešaj skuto, kremni sir, breskvin pire, jajca in 70 g sladkorja.
- To mešanico vlij čez osnovo za torto in torto postavi v pečico za 40 minut pri 180 °C.
- Odstrani iz pečice, počakaj, da se popolnoma ohladi, torto vzemi iz modela in jo okrasi z narezanimi breskvami.
Recept pripravljen v sodelovanju z Mercatorjem.