Ali še katera jed bolj kriči po udobju domače kuhinje, kot mlečni riž? Meni je pri mlečnem rižu pomembno dvoje. To, da je dovolj slan in, da je dovolj maslen. Mmm…

Sestavine:

  • 0,5 l mleka
  • 160 g okroglozrnatega riža
  • 40 g masla
  • Žlička soli
  • Dve žlički limonine lupinice
  • 5 žlic sladkorja

Priprava:

  1. Riž najprej dobro splakni pod tekočo vodo in ga odcedi
  2. V posodo dodaj mleko, sol, sladkor in limonino lupinico, premešaj in segrej do vretja
  3. Zmanjšaj ogenj in vmešaj riž
  4. Riž kuhaj na rahlem ognju 15 minut, vmes nekajkrat premešaj
  5. Odstavi, vmešaš maslo in mlečni riž razporedi po skodelicah
  6. Na koncu ga lahko posipaš še z rjavim sladkorjem ali kakavom

Dober tek!