Sladki taquitosi z Linolado

Sladki taquitosi z Linolado

Sladki taquitosi z Linolado so nekaj neverjetnega. Vzamemo tortiljo, najbolje korzuno, jo razrežemo na štiri trikotnike in jih zavijemo. Nato ji spečemo, da kasneje ohranijo svojo obliko in jih napolnimo s fantastično kremo, ki je mešanica Linolade in mascarpone sira.

Sladki taquitosi z Linolado

Sladki taquitosi, bolj preproste sladice že skoraj ne moremo pripraviti. Beseda taquitos pomeni majhen, zvit taco in prav točno to je. Po mojih izkušnjah so najbolj okusni taquitosi kadar jih pripravimo s korzuno tortiljo. So pa koruzne tortilje bolj krhke in, če se nam ob zvijanju taquitosov pogosto zgodi, da se tortilja pretrga, priporočam uporabo pšeničnih tortilj.

Sladki taquitosi z Linolado so nastali v sodelovanju s Podravko Slovenija.

Količina: 16 taquitosov / Čas priprave: 30-40 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 200 g Linolade Gold
  • 400 g mascarpone sira
  • 10 g masla
  • 1 žlička cimeta
  • 4 koruzne tortilje
  • 250 g jagodičevja (jagode, maline, borovnice)

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 160 °C in obložimo pladenj s papirjem za peko.
  2. Maslo raztopimo in mu primešamo cimet v prahu.
  3. Koruzne tortilje razrežemo na četrtine in jih premažemo z mešanico stopljenega masla in cimeta.
  4. Nato vsako trikotnik zavijemo v rolico in jo spnemo z zobotrebcem. Rolica naj bo debela približno za en prst.
  5. Zavite taquitose prestavimo na pladenj ter jih pečemo v segreti pečici na 160 °C približno 8-10 minut.
  6. Vmes pripravimo kremo tako, da zmešamo Linolado Gold z mascarponejem.
  7. Zmešano kremo prestavimo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom. Če nimamo nastavka lahko brizgamo tudi brez njega, le odrežemo konico napolnjene vrečke. Če nimamo brizgalne vrečke lahko uporabimo tudi vrečke za vlaganje.
  8. Pečene taquitose ohladimo, nato odstranimo zobotrebce in jih napolnimo s kremo.
  9. Taquitose polnimo tako, da z leve in desne strani v zavitek potisnemo konico vrečke. Vrečko nežno stisnemo, da pride krema vse do konice testa.
  10. Taquitose postrežemo s stepeno sladko smetano in svežim jagodičevjem.
Sladki taquitosi z Linolado
Sladki taquitosi z Linolado

Nasvet:

Mascarpone lahko zamenjamo z rikoto, grškim jogurtom ali kar s stepeno sladko smetano.

Taquitosi so tradicionalno ocvrti. Naši so pečeni, da so malce bolj zdravi, lahko pa jih tudi ocvrete.

Poskusite tudi skutni kolač z jagodičevjem ali presno granolo s cimetom in vanilijo.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi