Pavlova z grškim jogurtom in sadjem
Pavlova je zares lahkotna torta, ki smo ji tokrat dodali svežino grškega jogurta. Seveda zvrhan kup sadja ne sme manjkati pri tej lepotici.

Sestavine za meringo:
- 180 g beljakov (približno 3 jajca)
- 360 g kristalnega sladkorja
- Žlička soli
- Žlica koruznega škroba
- Žlička vanilijevega ekstrakta
- Rdeče barvilo za živila (opcijsko)
Sestavine za nadev:
- 200 ml smetane za stepanje
- 200 ml grškega jogurta
- 2 žlici sladkorja
- Eno granatno jabolko
- 2 kivija
- Nekaj lističev sveže mete
Priprava:
- Najprej pripravi meringo tako, da beljakom vmešaš sladkor
- Z električnim mešalnikom pri nizki hitrosti mešaj okoli 5 minut, da se sladkor popolnoma raztopi
- Nato dodaj sol, koruzni škrob, vanilijo in po želji rdeče barvilo za živila
- Mešaj do čvrstih vrhov
- Razporedi na dva okrogla dela po pekaču, pokritim s papirjem za peko
- Pri 130 °C peci eno uro
- Meringa je pečena, ko površina rahlo porumeni, notranjost pa je še nekoliko mehka
- Pusti, da se popolnoma ohladi, vmes pa s sladkorjem stepi smetano in ji vmešaj grški jogurt
- Nadev razporedi po obeh plasteh meringe in ju sestavi v torto
- Na vrh dodaj še sveže sadje in lističe mete
- Postrezi takoj
Dober tek!