Pavlova je zares lahkotna torta, ki smo ji tokrat dodali svežino grškega jogurta. Seveda zvrhan kup sadja ne sme manjkati pri tej lepotici.

Sestavine za meringo:

  • 180 g beljakov (približno 3 jajca)
  • 360 g kristalnega sladkorja
  • Žlička soli
  • Žlica koruznega škroba
  • Žlička vanilijevega ekstrakta
  • Rdeče barvilo za živila (opcijsko)

Sestavine za nadev:

  • 200 ml smetane za stepanje
  • 200 ml grškega jogurta
  • 2 žlici sladkorja
  • Eno granatno jabolko
  • 2 kivija
  • Nekaj lističev sveže mete

Priprava:

  1. Najprej pripravi meringo tako, da beljakom vmešaš sladkor
  2. Z električnim mešalnikom pri nizki hitrosti mešaj okoli 5 minut, da se sladkor popolnoma raztopi
  3. Nato dodaj sol, koruzni škrob, vanilijo in po želji rdeče barvilo za živila
  4. Mešaj do čvrstih vrhov
  5. Razporedi na dva okrogla dela po pekaču, pokritim s papirjem za peko
  6. Pri 130 °C peci eno uro
  7. Meringa je pečena, ko površina rahlo porumeni, notranjost pa je še nekoliko mehka
  8. Pusti, da se popolnoma ohladi, vmes pa s sladkorjem stepi smetano in ji vmešaj grški jogurt
  9. Nadev razporedi po obeh plasteh meringe in ju sestavi v torto
  10. Na vrh dodaj še sveže sadje in lističe mete
  11. Postrezi takoj

Dober tek!