Pica parmigiana

Pica parmigiana

Pica parmigiana je krasna kombinacija parmigiane in pice. Parmigiana je fantastična zloženka s paniranimi jajčevci, paradižnikom, parmezanom in mozzarelo. V tem receptu smo si brez sramu privoščili kar obe jedi.

Pica parmigiana

Pica parmigiana je bogato obložena s hrustljavimi mesnatimi jajčevci, ki so začinjeni z drobtinami in parmezanom. Da se med melancani in sirom ne izgubi paradižnik sem dodal pelate v koščkih, ki imajo več okusa in manj tekočine. Poleg se super poda pikantna rukola in seveda kozarec hladnega piva.

V sodelovanju z Mercator Slovenija.

Količina: 4 porcije / Čas priprave: 90 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Hranilne vrednosti (na porcijo) 
Energetska vrednost719 kcal
Beljakovine30 g
Ogljikovi hidrati116 g
Maščobe15 g

Sestavine:

  • 500 g moke
  • 280 ml mlačne vode
  • 7 g instantnega kvasa
  • 150 g pelatov v koščkih
  • 1 jajčevec
  • 40 g drobtin
  • 20 g parmezana
  • ½ žličke česna v prahu
  • 1 žlička suhega origana
  • 1 žlička suhe bazilike
  • 200 g mozzarelle
  • 100 g rukole

Priprava:

  1. V manjšo skledo vlijemo 280 ml mlačne vode in v njej raztopimo instantni kvas.
  2. V posodo mešalnika dodamo 500 g moke in vodo s kvasom. Testo mešamo s kljukastim nastavkom in ga gnetemo 6-10 minut.
  3. Skledo s testom pokrijemo s krpo in pustimo testo vzhajati toliko časa, da se njegov volumen podvoji.
  4. Medtem olupimo jajčevec in ga narežemo na 5 mm debele rezine.
  5. V skledi zmešamo 40 g drobtin, 20 g naribanega parmezana in ½ žličke česna v prahu.
  6. Rezine jajčevca premažemo z olivnim oljem nato jih pomokamo v mešanici drobtin.
  7. Vzhajano testo razvlečemo po pekaču v velikosti 30×40 cm.
  8. Nato testo premažemo s pelati in čez potresemo 1 žličko suhega origana ter 1 žličko suhe bazilike.
  9. Sedaj pokrijemo testo s paniranimi rezinami jajčevca in mozzarelle.
  10. Pico postavimo v ogreto pečico na 220 °C in jo pečemo 15-20 minut.
  11. Pečeno pico postrežemo s svežo rukolo.
Pica parmigiana

Nasveti:

Za bolj bogat nadev lahko jajčevce namočimo v jajca in jih nato posvaljkamo v začinjenih drobtinah.

Poleg rukole se odlično podajo olive.

Poskusi še jajčevci po sečuansko s kuskusom in pizza krekerje:

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi