Jajčevci po sečuansko s kuskusom

Jajčevci po sečuansko s kuskusom

Pred teboj je recept za pravo pojedino. Jajčevci po sečuansko s kuskusom se odlično znajdejo na polno obloženi mizi, ali kot samostojna glavna jed. Povabi prijatelje, natoči hladno pijačo in naj se pojedina prične.

Jajčevci po sečuansko s kuskusom

Količina: 3 porcije / Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 2 jajčevca
  • 150 g kuskusa
  • 3 žlice sezamovih semen
  • šop svežega peteršilja
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove

VSE KAR POTREBUJEŠ ZA OMAKO:

  • 0,5 dl sojine omake
  • žlička česna v prahu
  • žlica sezamovega olja
  • žlica riževega kisa
  • žlička sladkorja
  • žlička čilija v prahu
  • 1 dl vode
  • dve žlici koruznega škroba
  • dve žlici vode

Priprava melancanov po sečuansko:

  1. Jajčevce operemo in po želji olupimo. Narežemo jih na 2 cm velike kocke.
  2. V lonec vrele slane vode stresemo jajčevce in jih blanširamo 1 minuto nato jih odcedimo.
  3. Kukus prelijemo z vročo zelenjavno jušno osnovo in ga pokrijemo, da se pokuha.
  4. V skodelici zmešamo koruzni škrob in dve žlici vode ter postavimo na stran.
  5. V drugi skledi zmešamo preostale sestavine za omako.
  6. Dobro segrejemo vok ali globjo ponev, dodamo olje in na zelo vročem olju pražimo jajčevce minuto ali dve.
  7. Dodamo sezamova semena in omako. Če si želimo bolj sočne pojedine lahko dodamo malce več vode ali zelenjavne jušne osnove.
  8. K omaki primešamo še mešanico koruznega škroba in vode. Kuhamo in mešamo le toliko časa, da se omaka zgosti.
  9. Na večji krožnik položimo kuskus in čez razporedimo jajčevce v sečuanski omaki. Zaključimo s sveže nasekljanim peteršiljem.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi