Jajčevci po sečuansko s kuskusom
Pred teboj je recept za pravo pojedino. Jajčevci po sečuansko s kuskusom se odlično znajdejo na polno obloženi mizi, ali kot samostojna glavna jed. Povabi prijatelje, natoči hladno pijačo in naj se pojedina prične.
Sestavine za 3 osebe:
- 2 jajčevca
- 150 g kuskusa
- 3 žlice sezamovih semen
- šop svežega peteršilja
- zelenjavna jušna kocka ali osnova
VSE KAR POTREBUJEŠ ZA OMAKO:
- 0,5 dl sojine omake
- žlička česna v prahu
- žlica sezamovega olja
- žlica riževega kisa
- žlička sladkorja
- žlička čilija v prahu
- 1 dl vode
- dve žlici koruznega škroba
- dve žlici vode
Priprava melancanov po sečuansko:
- najprej operi in po želji olupi jajčevce in jih nareži na približno 2 cm velike kocke
- zavri lonec vode, jo posoli in v njej minuto blanširaj jajčevce
- ločeno skuhaj kuskus po navodilih proizvajalca, skuhaj ga v jušni osnovi, da bo bolj polnega okusa
- zmešaj koruzni škrob in dve žlici vode, v ločeni posodici pa zmešaj še vse ostale sestavine za omako
- dobro segrej vok ali večjo posodo, dodaj olje in na zelo vročem olju praži jajčevce minuto ali dve
- zdaj je čas, da dodaš sezamova semena in omako, če želiš bolj sočno pojedino lahko dodaš malce več vode ali zelenjavne jušne osnove
- na koncu vmešaj še mešanico koruznega škroba in vode, da vse skupaj poveže in zgosti
- na večji krožnik daj najprej kuskus, čez razporedi jajčevce v sečuanski omaki, na koncu pa potresi gor še pest sveže nasekljanega peteršilja
Dober tek!
Tvoja ocena šteje