Jajčevci po sečuansko s kuskusom
Pred teboj je recept za pravo pojedino. Jajčevci po sečuansko s kuskusom se odlično znajdejo na polno obloženi mizi, ali kot samostojna glavna jed. Povabi prijatelje, natoči hladno pijačo in naj se pojedina prične.

Količina: 3 porcije / Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 2 jajčevca
- 150 g kuskusa
- 3 žlice sezamovih semen
- šop svežega peteršilja
- 500 ml zelenjavne jušne osnove
VSE KAR POTREBUJEŠ ZA OMAKO:
- 0,5 dl sojine omake
- žlička česna v prahu
- žlica sezamovega olja
- žlica riževega kisa
- žlička sladkorja
- žlička čilija v prahu
- 1 dl vode
- dve žlici koruznega škroba
- dve žlici vode
Priprava melancanov po sečuansko:
- Jajčevce operemo in po želji olupimo. Narežemo jih na 2 cm velike kocke.
- V lonec vrele slane vode stresemo jajčevce in jih blanširamo 1 minuto nato jih odcedimo.
- Kukus prelijemo z vročo zelenjavno jušno osnovo in ga pokrijemo, da se pokuha.
- V skodelici zmešamo koruzni škrob in dve žlici vode ter postavimo na stran.
- V drugi skledi zmešamo preostale sestavine za omako.
- Dobro segrejemo vok ali globjo ponev, dodamo olje in na zelo vročem olju pražimo jajčevce minuto ali dve.
- Dodamo sezamova semena in omako. Če si želimo bolj sočne pojedine lahko dodamo malce več vode ali zelenjavne jušne osnove.
- K omaki primešamo še mešanico koruznega škroba in vode. Kuhamo in mešamo le toliko časa, da se omaka zgosti.
- Na večji krožnik položimo kuskus in čez razporedimo jajčevce v sečuanski omaki. Zaključimo s sveže nasekljanim peteršiljem.
Dober tek!