Pred teboj je recept za pravo pojedino. Jajčevci po sečuansko s kuskusom se odlično znajdejo na polno obloženi mizi, ali kot samostojna glavna jed. Povabi prijatelje, natoči hladno pijačo in naj se pojedina prične.

Sestavine za 3 osebe:

  • 2 jajčevca
  • 150 g kuskusa
  • 3 žlice sezamovih semen
  • šop svežega peteršilja
  • zelenjavna jušna kocka ali osnova

VSE KAR POTREBUJEŠ ZA OMAKO:

  • 0,5 dl sojine omake
  • žlička česna v prahu
  • žlica sezamovega olja
  • žlica riževega kisa
  • žlička sladkorja
  • žlička čilija v prahu
  • 1 dl vode
  • dve žlici koruznega škroba
  • dve žlici vode

Priprava melancanov po sečuansko:

  1. najprej operi in po želji olupi jajčevce in jih nareži na približno 2 cm velike kocke
  2. zavri lonec vode, jo posoli in v njej minuto blanširaj jajčevce
  3. ločeno skuhaj kuskus po navodilih proizvajalca, skuhaj ga v jušni osnovi, da bo bolj polnega okusa
  4. zmešaj koruzni škrob in dve žlici vode, v ločeni posodici pa zmešaj še vse ostale sestavine za omako
  5. dobro segrej vok ali večjo posodo, dodaj olje in na zelo vročem olju praži jajčevce minuto ali dve
  6. zdaj je čas, da dodaš sezamova semena in omako, če želiš bolj sočno pojedino lahko dodaš malce več vode ali zelenjavne jušne osnove
  7. na koncu vmešaj še mešanico koruznega škroba in vode, da vse skupaj poveže in zgosti
  8. na večji krožnik daj najprej kuskus, čez razporedi jajčevce v sečuanski omaki, na koncu pa potresi gor še pest sveže nasekljanega peteršilja

Dober tek!