Vzemi skodelico ali dve aromatičnega espressa, belo čokolado in ju združi v fantastično kapučino mousse torto. Torta je pripravljena brez peke, zato le brž napolni nakupovalni listek in se je loti.

Sestavine za torto premera 22 cm:

OSNOVA:

  • 40 g riževih krispijev
  • 100 g čokolade
  • 1 dl smetane za stepanje
  • 40 g masla

KAVNI MOUSSE:

  • 150 g bele čokolade
  • 3 žličke instant kave
  • 120 ml smetane za stepanje
  • žlička želatine v prahu (4 g)
  • 2 žlici hladne vode
  • 180 ml smetane za stepanje

MOUSSE BELE ČOKOLADE

  • 150 g bele čokolade
  • 120 ml smetane za stepanje
  • žlička želatine v prahu (4 g)
  • 2 žlici hladne vode
  • 180 ml smetane za stepanje

Priprava kapučino mousse torte:

  1. osnovo za torto pripraviš tako, da stopiš čokolado, ji vmešaš smetano in maslo in dobro premešaš z riževimi krispiji
  2. nastane mešanica podobna Bali čokoladi, zdaj jo pa enakomerno razporedi po dnu tortnega modela premera 22 cm (tudi 24 bo šlo)
  3. postavi v hladilnik in se loti priprave prvega moussea
  4. žličko želatine v prahu zmešaj z dvema do tremi žlicami hladne vode in pusti nekaj minut, da fino nabrekne
  5. za kavni mousse najprej segrej 120 ml smetane na rahlem ognju, v njej raztopi instant kavo in nato dodaj še belo čokolado, jo raztopi in dobro premešaj
  6. še topli kavni mešanici dodaj želatino in premešaj, da se popolnoma raztopi
  7. ostalih 180 ml smetane stepi do trdih vrhov, nato pa nežno vmešaj kavno mešanico k stepeni smetani
  8. prva plast moussea je narejena, zdaj jo pa prelij čez osnovo in postavi torto v zamrzovalnik za kakšno uro, da se popolnoma strdi
  9. vmes pripravi drugo plast moussea na enak postopek, kot prvo, le brez dodatka kave
  10. ko je kavna plast popolnoma strjena jo prelij z moussom bele čokolade in ponovno postavi v hladilnik za nekaj ur, da se torta popolnoma strdi
  11. tako, pred teboj je slastna kapučino mousse torta, mmm ….

Dober tek!