Kapučino mousse torta s kavo in belo čokolado
Vzemi skodelico ali dve aromatičnega espressa, belo čokolado in ju združi v fantastično kapučino mousse torto. Torta je pripravljena brez peke, zato le brž napolni nakupovalni listek in se je loti.
Količina: 10 -12 kosov / Čas priprave: / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
OSNOVA:
- 40 g riževih krispijev
- 100 g čokolade
- 1 dl smetane za stepanje
- 40 g masla
KAVNI MOUSSE:
- 150 g bele čokolade
- 3 žličke instant kave
- 120 ml smetane za stepanje
- žlička želatine v prahu (4 g)
- 2 žlici hladne vode
- 180 ml smetane za stepanje
MOUSSE BELE ČOKOLADE
- 150 g bele čokolade
- 120 ml smetane za stepanje
- žlička želatine v prahu (4 g)
- 2 žlici hladne vode
- 180 ml smetane za stepanje
Priprava kapučino mousse torte:
- osnovo za torto pripraviš tako, da stopiš čokolado, ji vmešaš smetano in maslo in dobro premešaš z riževimi krispiji
- nastane mešanica podobna Bali čokoladi, zdaj jo pa enakomerno razporedi po dnu tortnega modela premera 22 cm (tudi 24 bo šlo)
- postavi v hladilnik in se loti priprave prvega moussea
- žličko želatine v prahu zmešaj z dvema do tremi žlicami hladne vode in pusti nekaj minut, da fino nabrekne
- za kavni mousse najprej segrej 120 ml smetane na rahlem ognju, v njej raztopi instant kavo in nato dodaj še belo čokolado, jo raztopi in dobro premešaj
- še topli kavni mešanici dodaj želatino in premešaj, da se popolnoma raztopi
- ostalih 180 ml smetane stepi do trdih vrhov, nato pa nežno vmešaj kavno mešanico k stepeni smetani
- prva plast moussea je narejena, zdaj jo pa prelij čez osnovo in postavi torto v zamrzovalnik za kakšno uro, da se popolnoma strdi
- vmes pripravi drugo plast moussea na enak postopek, kot prvo, le brez dodatka kave
- ko je kavna plast popolnoma strjena jo prelij z moussom bele čokolade in ponovno postavi v hladilnik za nekaj ur, da se torta popolnoma strdi
- tako, pred teboj je slastna kapučino mousse torta, mmm ….
Dober tek!